Aygaz 'Yarın Hava Nasıl Olacak?' Kampanyasına Sivas'ta Başladı

Aygaz küresel iklim değişikliğine dikkat çekerek 'Yarın Hava Nasıl Olacak' kampanyası düzenliyor.

Atatürk Kongre ve Etnografya müzesi alanı yanında kurulan Gökyüzü TIR'ında, içerisinde planetaryum ve sihirli küre bulunan Gökyüzü Çadırı'nda öğrenciler ve vatandaşlara küresel iklim değişikliğini anlatarak duyarlılığın artırılmasını hedefleyen Aygaz, planetaryum ile Sihirli Küre olarak adlandırılan küresel simülasyon cihazını birleştiren ve herbir seansı 90 dakika süren eğitimlerde öğrencilere dünyadan uzaya bırakılarak yeryüzü ve insanlığın daha büyük bir bütünün parçası olduğunu anlatacak. Kampanyanın
ilk gününde Aygaz Kurumsal İlişkiler İl Müdürü Devrim Çubukçu, Gökyüzü Çadırı'na gelen Sivas Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Zeki Haral'a kısa bir tanıtım konuşması yaptı. Daha sonra Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi ve beraberindekiler Sihirli Küre'de 61 santimetre çapındaki küresel görüntüleme sistemiyle dünya üzerindeki yalnızca hava olaylarının değil aynı zamanda yanardağ patlamalarının, tsunamilerin ve doğa olayının simülasyonunu izlediler.
Aygaz'ın yapmış olduğu 'Yarın Hava Nasıl Olacak?' kampanyası Sivas'ta 5 gün sürecek. Sivas'ın ardından Şanlıurfa, Van, Kars, Trabzon, Samsun, Kastamonu, Eskişehir, Antalya, İzmir ve Tekirdağ'da Gökyüzü TIR'ı kurulacak.
(TB-EA-Y)