Universiad Koordinatörü Korkmaz: Kış oyunlarında konaklama sıkıntımız yok, oteller 8 ay önceden kapatıldı

2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Koordinatörü Bekir Korkmaz, kış oyunlarında sporcu, hakem, teknik heyet, gönüllüler ve görevliler ile 8-9 bine y

2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Koordinatörü Bekir Korkmaz, kış oyunlarında sporcu, hakem, teknik heyet, gönüllüler ve görevliler ile 8-9 bine yakın müracaatçı olabileceğini belirterek, "Bunlar için oteller 8 ay önceden kapatıldı. Konaklama sıkıntımız yok." dedi.

Erzurum'un ev sahipliğinde yapılacak 2011 Kış Oyunları'nda merak edilen konulardan biri de gelecek sporcular ile seyircilerin konaklama sorunu yaşayıp yaşamayacağıydı. Universiad Koordinatörü Bekir Korkmaz; sporcular, teknik heyet, hakemler, medya, federasyon görevlileri, gönüllüler gibi birçok kişinin konaklama sorununu çözdüklerini söyledi. Seyircilerin konaklaması için kısmen yardımcı olabileceklerini belirten Korkmaz, bu konuda özel sektörün de bir şeyler yapması gerektiğine dikkat çekti.

Oyunlar köyündeki kapasitenin misafirlerin konaklaması için yeterli olduğunu dile getiren Korkmaz, "Bazı yarışların yapılacağı Palandöken Dağı'ndaki otelleri 8-9 ay önceden kapattık. Şehirdeki bazı otelleri de kapattık. Medya, VIP ve uluslarası hakemlerin konaklayacağı yerlerle ilgili bir sıkıntı yoktur. Ilıca yolu üzerindeki hizmetiçi eğitim enstitüsünü medya mensuplarının konaklaması için tahsis ettik. Konaklama da bir sıkıntımız yok." dedi.

Kış oyunları için kamu yatırımının 600 milyon TL civarında olduğunu hatırlatan Korkmaz, oyunlar köyünün 10 bin kişilik kapasitesi olduğunu belirterek, seyirciler için özel sektörün de bir şeyler yapması gerektiğini tekrarladı.