Tso Başkanında İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Açıklaması

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pehlivan Baylan, kente kurulması planlanan Karabük İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (KİOSB) konusunda "Biz İhtisas Organize Sanayi bölgesinin şuraya buraya yapılsın diye iddia etmiyoruz" dedi

Tso Başkanında İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Açıklaması
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pehlivan Baylan, kente kurulması planlanan Karabük İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (KİOSB) konusunda "Biz İhtisas Organize Sanayi bölgesinin şuraya buraya yapılsın diye iddia etmiyoruz" dedi.
Son günlerde kentte tartışma konusu olan ve Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin kurulacak olan KİOSB'un Eskipazar bölgesine kurulmasını isterken, TSO Başkanı Pehlivan Baylan ise Melisa bölgesinde gösterilen yerin Bankalık tarafından gösterildiği söyledi.
Baylan, Odalarının TSO siyasi olmadığını ve biz siyaset yapmayız yaptırmayız diyerek, "Bizler tüccarız. Bizim ekonomik verimliliğin hangisi akla yatkınsa onu yaparız. Burada siyasiler şunu yada bunu istiyor diye yatırım yapmayız,yapamayız. Çünkü işin sonunda kar olması gerekir. Biz göreve geldiğimizde Karabük'te 3 eksiğini tespit ettik. Biri OSB, biri sanayi elektriği, biri de KOSGEB'di. KOSGEB faaliyete başladı. Elektrik konusunda ise sanayi elektriği için ÇET raporu alınarak yatırım planına alındı. Ama İhtisas Organize Sanayi konusunda bugün düşünülen alanı biz belirmelemedik. Kentte yatırım yapmak isteyen KARMET A.Ş yer isterken eski Belediye Başkanı tarafından Cumayanı bölgesinde bir yer verildi ancak orada hukuki sorunlar çıktı. Daha sonra seçilen yeni Belediye başkanımız başka yeri vereyim dedi ve orası da onun ifadesine göre 70-80 dönüm bir arazi. Şimdi gösterilen alan dere ıslah çalışmasının yanında. Oraya çok büyük bir yatırım yapılması lazım. Oranın dere ıslah çalışması yapılması lazım. Böyle olunca Belediye başkanımızın söylediği yer güzel ama dere ıslah çalışması geçtikten sonra ne kadar yer kalacak. Bir diğer konu ise buranın metrekaresini kaça vererek. Yüksek meblağ isterse ne olacak. Biz ihtisas Organize Sanayisi'nin isteme sebebimizin yeni yatırımlar için 200 -300 dönüm alan lazım olduğundan. Şuan mevcut OSB'de yüzde 70'lik bir doluk var. Burası tam dolu olmadığından yeni bir OSB için onay verilmiyor. Ancak biz bunu çözmek için ise İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olarak çalışma yaptık. Biz İhtisas Organize Sanayi bölgesinin şuraya yada buraya yapılsın diye iddia etmiyoruz. Birlik beraberlik adına sen ben kavgasını bırakıp buraya yatırımcı getirmemiz lazım. Biz KİOSB bölgesini oraya mevcut yere, yani Sanayi Bakanlığının gösterdiği yere. Oraya sanayicinin gelmesi için körü yapılması lazım, tren yolu makası yapılması lazım. Bunun içinde burada belirli bir noktaya geldik. DDY, DSİ ve Karayolları gerekli incelemeyi yaptı. Bizim Karabük'te yatırımcıya bedava yer olmadığı ve alt yapısı olmayan bir yer verildiği zaman o yatırımcı kaçar zaten gelmez. Bu sefer vebal bizim olur. Biz siyasi değiliz. Akıllı hareket etmemiz lazım. Bizim bu yatırımı buraya getirmemizin sebebi demir yolu olduğu için ve tesislerin burada olduğunda bu çalışmanın gayreti içindeyiz. Eskipazar olur ama denize yakın olmamız lazım. Denize uzak oldu mu olmaz. Eskipazar'ın üçevler bölgesini yapsınlar serbest bölge biz seve yanlarında oluruz. Bunu da Belediye Başkanı ve siyasilerin yapması lazım. Bizde o zaman onların yanında oluruz. Karabük'ün çağdaş ve modern bir şehir olması için kent içindeki haddehanelerin biran evvel çıkması lazım. Karabük'e çevre yolu yapılması, yeni yerleşim alanları oluşturulması lazım. Kente ismi ne olursa olsun yeni bir OSB kazandırmak lazım" dedi.