Şap Aşılama Çalışması Başladı

Burdur Tarım İl Müdürü Kadir Güven, 2010 yılı sonbahar dönemi Şap aşılama çalışmalarının başladığını bildirdi.

Şap Aşılama Çalışması Başladı
Büyükbaş hayvanlara yılda iki kez, küçükbaş hayvanlara ise yılda bir kez uygulanan şap aşısının Burdur'daki tüm küçükbaş ve büyükbaş hayvanlara uygulanacağını söyleyen Burdur Tarım İl Müdürü Kadir Güven, aşılanan hayvanların tek tek kayıt altına alındığını belirtti.
Şap hastalığı genç hayvanlarda ölüm, yaşlı hayvanlarda ise süt ve et veriminde kayıplara neden olduğunu belirten Güven, "İlimizde en son merkez Aziziye, Akyaka, Çendik köylerinde, Büğdüz beldesinde, merkez ilçe Menderes Mahallesi'nde, Çeltikçi ilçesi Bağsaray beldesinde, Kemer ilçesi Yakalar köyünde ve Bucak ilçesi Ürkütlü beldesinde Şap hastalığı görüldü.Bu yerleşim birimlerinde gerekli bütün idari ve fenni tedbirlerin alınmasına rağmen hastalık yayılma eğilimi gösterdi. Bu sebeple 31.Ağustos'tan itibaren hayvan pazarlarımızı kapattık" diye konuştu.
Yüzde yüz bulaşıcı olması nedeniyle hastalığın geniş hayvan kitlelerini etkilediğini kaydeden Burdur Tarım İl Müdürü Kadir Güven, hastalıkla mücadelenin en önemli noktayı aşılama faaliyetlerinin oluşturduğunu bildirdi. Güven, şap hastalığının görüldüğü söz konusu yerleşim birimlerindeki hastalığın görüldüğü işletmelerde aşılama yapılmadığını, diğer işletmelerde aşılamaların süreceğini söyledi.