Vatandaşın Duyarlılığı Yangınları Azalttı

Ödemiş Orman İşletme Şefi İbrahim Hatipoğlu, Ödemiş ve çevresinde çıkan orman yangınlarının geçtiğimiz yaz sezonunda yok denecek tadar azaldığını belirterek, "Orman yangını yaşamadığımız için bu yıl sevinçliyiz" dedi

Vatandaşın Duyarlılığı Yangınları Azalttı
Ödemiş Orman İşletme Şefi İbrahim Hatipoğlu, Ödemiş ve çevresinde çıkan orman yangınlarının geçtiğimiz yaz sezonunda yok denecek tadar azaldığını belirterek, "Orman yangını yaşamadığımız için bu yıl sevinçliyiz" dedi.
Orman yangınlarının daha çok dikkatsizlik ve aşırı sıcaklar yüzünden çıktığını belirten Hatipoğlu, vatandaşların da bu yıl konuya daha duyarlı yaklaştıklarını söyleyerek; "Bu yıl bölgemizde yok denecek kadar yangın olayı ile karşılaştık. Ahrandı altlarındaki fıstık çamı bölgesinde çıkan ve yaklaşık olarak bin metrekarelik alanı etkileyen yangın dışında, ormanlarımızda yangın çıkmadı. En ufak bir tehlikede vatandaşlarımız 177 ihbar hattını arıyor. Bu da bizim için sevindirici bir gelişmedir. Duyarlılıklarından dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz" dedi.
BÖCEKLE MÜCADELE
Bozdağ ve Gölcük eteklerindeki çam ağaçlarını saran çam kese tırtılı ile mücadelenin de her zaman gündemlerinde olduğunu belirten İbrahim Hatipoğlu; "Bu işin en kalıcı çözümü havadan ilaçlamadır. Fakat kullanılan ilaç sağlık bakımından sakıncalı olduğu için bakanlık tarafından tercih edilmiyor. Havadan ilaçlama yerine böcekle önlem almaya çalışıyoruz. Fakat doğal yöntemler tırtılın yayılmasına tam olarak engel olamıyor" dedi.
EKSOZ GAZLARI
Bu zararlının daha çok yol kenarlarında görüldüğüne dikkati çeken Hatipoğlu, eksoz gazları ve deodorantlardan yayılan gazların zararlının yayılmasında birinci derecede etkili olduğunu söyledi.