Vali Duruer medresede defile düzenlemekte ısrarlı: Üst düzey güvenlik önlemi alınacak

Mardin Valisi Hasan Duruer Cemil İpekçi'nin Mardin'in 700 yıllık Kasımiye Medresesi'nde düzenleyeceği defile ile ilgili üst düzeyde güvenlik tedbirler

Mardin Valisi Hasan Duruer Cemil İpekçi'nin Mardin'in 700 yıllık Kasımiye Medresesi'nde düzenleyeceği defile ile ilgili üst düzeyde güvenlik tedbirlerinin alınacağını söyledi. Davetiyesi olmayanların medreseye alınmayacağını ifade eden Duruer, Kasımiye Medresesini Hollanda'dan gelecek bir firmanın ışıklandırmaya başladığını ifade etti. Duruer, Cemil İpekçi defilesinin tamamen tarihi kenti tanıtmaya dönük bir proje olduğunu söyledi.

Dünyanın dört bir tarafından yabancı gazeteci ve konukların da gideceği Mardin'de yapılacak olan sezon sonu defilesi görkemli bir açılışa sahne olacak. Başta ABD, Hollanda, Almanya gibi ülkelerden birçok yabancı basının katılacağı Anadolu motifli giysi defilesinde, lazerli animasyonun yanında STK'lardan gelen tepkiler üzerine defilede ilahilerin yanında Türkçe, Kürtçe ve Arapça ezgiler de seslendirilecek.

İstanbul'dan katılacak ünlü mankenlerin de destekleyeceği defilede Mardin'deki Cemil İpekçi atölyesinde hazırlanan Türk Anadolu motiflerinin işlendiği giysiler tanıtılacak. Cemil İpekçi de yarın bir basın toplantısı yapılacak.