'Türkiye Avrupa'nın tek sağlıklı adamı'

New York Times gazetesinde, Türkiye ve  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün BM Genel Kurulu çerçevesindeki temasları hakkında  çıkan makalede, Türkiye'nin, New York'taki görüşmelerde öne çıkan ve ağırlığını  koyan bir ülke olduğu belirtilerek, Türkiye...



New York Times gazetesinde, Türkiye ve  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün BM Genel Kurulu çerçevesindeki temasları hakkında  çıkan makalede, Türkiye'nin, New York'taki görüşmelerde öne çıkan ve ağırlığını  koyan bir ülke olduğu belirtilerek, Türkiye'nin İsrail ile ilişkileri ve İran'a  yaptırımları konusundaki tutumu ele alındı.

New York Times'da bugün yayımlanan makalede, Türkiye'nin BM Genel Kurulu  çerçevesinde öne çıkan bir ülke olduğu belirtilerek, BM toplantılarının, bazı  iddialı ülkelere yeni bir imaj çizmeleri için uygun fırsat yarattığı kaydedildi.

Gazete, Cumhurbaşkanı Gül'ün BM toplantıları çerçevesindeki temaslarında,  Türkiye'nin İran ile yakın ilişkilerini savunduğunu, Türkiye'nin Müslüman  dünyasının lideri olma arzusu içinde olduğunu ve Gazze filosu baskınından sonra  İsrail'le gerilen ilişkileri tamir etmek için çaba gösterildiğini belirttiğini  yazdı.

"Türkiye'nin güçlenmesinin ABD'yi rahatsız ettiğinin" ileri sürüldüğü  makalede, ABD yönetiminin, "İran'ın nükleer programını Türk bankaları üzerinden  finanse ettiği ve Türkiye'nin İsrail'le yaşadığı gerginliğin ABD'nin  Ortadoğu'daki barış çabalarına engel olabileceği yönünde endişeli olduğu" ifade  edildi.

Makalede, İsrailli yetkililerin, bu hafta içinde Gül'le İsrail  Cumhurbaşkanı Şimon Peres arasında bir görüşme yapılması i&