İlköğretim Haftası Dörtyol'da da kutlandı

İlköğretim Haftası Hatay'ın Dörtyol ilçesinde de kutlandı.

Şehit Harun Taş İlköğretim Okulu'ndaki törene Kaymakam H.Hasan Özyiğit, Milli Eğitim Müdü

İlköğretim Haftası Hatay'ın Dörtyol ilçesinde de kutlandı.

Şehit Harun Taş İlköğretim Okulu'ndaki törene Kaymakam H.Hasan Özyiğit, Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Başsavcı Savaş Düzgün, Belediye Başkan Vekili Bülent Akkoyunlu, Emniyet Müdürü Mustafa Yavuzyolcu, Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Osman Görgen, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Okul bahçesinde yapılan program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Okul Müdürü Servet Er, okulun henüz bir yıllık olmasına rağmen, eğitim- öğretimin her alanında adından söz ettirdiğini söyledi.

İlçe Mili Eğitim Müdürü Kemal Karahan ise "Okula gelmek, ondan yararlanmak insan hayatında çok önemli bir aşama ve başlangıçtır. Atatürk bir sözünde, 'İlk ilham; ana baba kucağından sonra, okuldaki öğretmenin dilinden, vijdanından, eğitiminden alınır' diyor. Eğer aklınızın zengin olmasını istiyorsanız, uygar bir insan olarak yetişmek istiyorsanız okulunuza dört elle sarılın, ona sahip çıkın." diye konuştu.

Kaymakam H. Hasan Özyiğit de yeni eğitim sezonunun hayırlı olması dileğinde bulundu.

Konuşmalardan sonra 1. sınıf öğrencileri Melike Çetinkaya ve Selinay Türkmenoğlu "Bayrak" adlı şiiri okudu. Harun Taş İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi ise güzel bir gösteri sundu.

Ardından 8. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan 1. kademe 1. sınıf öğrencilerine çiçek takdim etti.