Gazeteci-Yazar Bülent Korucu: Medya halkı tanımaya gayret etmeli

Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Zaman Gazetesi Yazarı Bülent Korucu medyanın, halktan kopuk olduğunu,

halkı tanımaya gayret etmesi gerekti

Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Zaman Gazetesi Yazarı Bülent Korucu medyanın, halktan kopuk olduğunu,

halkı tanımaya gayret etmesi gerektiğini söyledi.

Marmara Gazeteciler Derneği (MAGDER) yönetimi ve üyeleriyle Çatı Restorant'ta biraraya gelen Bülent Korucu, yerel basınla ilgili Gebzeli gazetecilerle fikir alışverişinde bulundu. Daha sonra Gebze Belediyesi, Osman Hamdi Bey Kültür Salonu'na geçen Yazar Korucu, burada Aksiyon Dergisi ve Zaman okurlarıyla biraraya geldi. Yaptığı konuşmada halkla bütünleşemeyen basının başarılı olma şansı olmadığının altını çizen Korucu, "Yıllardır medyanın belli bir kesimi halkla hiçbir irtibatı olmadığı için hep toplumu anlamak yerine yönlendirme gayreti içine girdi. Bu girişimler bugüne kadar hep ters tepti. Bir medya kuruluşunu düşünün ki, tüm seçimlerde vatandaşın kararını tespit edemiyor ve daha seçim olmadan yanlış sonuçlar açıklıyor. Bu ancak vatandaşla kopuk olmakla mümkün olur. Bu kadar yanlış yapmanın başka da bir açıklaması yok." dedi.

Araştırma şirketlerinin yaptığı seçim anketlerinin tutarsızlığına değinen Korucu, "Halbuki kendilerinden ufak sapmalarla doğru tespitte bulunmalarını beklerdik. Sosyolog ve bilim adamlarının da büyük bir kısmının halkla irtibatı olmadığı için toplumsal tespitlerinde yanılgı içine girdiklerini görüyoruz. En son referandum sırasında medyaya çıkan bu kurum ve kuruluşların sonuç hususunda sağlıklı bir bilgiye sahip olmadıklarını görmüş olduk." diye konuştu.

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLER ÜZERİNDEN PİRİM YAPMAYAN YAYINLAR İÇİN DESTEK İSTEDİ

Bülent Korucu, "Zaman Gazetesi ve Aksiyon Dergisi olarak başarımızın temelinde siz değerli okurlarımızın bize verdiği destek var. Biz bu desteğin farkındayız ve fikirleriniz, önerileriniz bizim için çok önemlidir. Bunun içindir ki, sürekli sizlerle çeşitli platformlarda biraraya geliyor, tekliflerinizi, önerilerinizi dinliyor ve planlarımızı ona göre yapıyoruz." ifadelerini kullandı. Toplumda medya aracılığı ile yapılan milli ve manevi yıkımın önüne geçmek için Zaman Gazetesi'nin özel bir misyon yüklendiğini belirten Korucu, iyiliği destekleyen, kötülüğün karşısında olan, milletin milli ve manevi değerlerine önem veren, cinsellik ve şiddet üzerinden pirim yapmayan bu yayınları geleceğe taşımak için okurlardan destek istedi.