Okuldan dönen anne ile çocukları, ters yöne giren kamyonun altında kaldı

Sayın abonemiz,

kazaya karışan ailenin soy adı, haberimizin bazı bölümlerinde sehven "Gültekin" olarak yer almıştır. Haberi düzeltip tekrar servis

Sayın abonemiz,

kazaya karışan ailenin soy adı, haberimizin bazı bölümlerinde sehven "Gültekin" olarak yer almıştır. Haberi düzeltip tekrar servis ediyoruz.

Ters yönde giden kamyon, Esenler'de okuldan dönen anne ile iki kızına çarptı. Evlerinin hemen önünde meydana gelen kazada yaralanan anne ile iki kızı, çevredeki vatandaşlar tarafından hastaneye götürüldü. Kamyon ile duvar arasında ayağı sıkışan kız çocuğunun bacağının parçalandığı kazayı gerçekleştiren sürücünün küçük yaşta bir çocuk olduğu öne sürüldü.

Olay saat 14.00 sıralarında Esenler Oruç Reis Mahallesi Tepe Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Örfi Çetinkaya İlköğretim Okulu'nda okuyan Gamze (13) ve Gizem Gültepe (10) isimli iki kardeş, anneleri Leyla Gültepe ile okuldan çıktıktan sonra evlerine doğru yürümeye başladı. Tam evlerinin önüne gelen iki kardeş ve anneleri, caddeden aşağı doğru hızla gelen ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen bir şahsın kullandığı kamyonetin altında kaldı. Aracın çarpmasıyla asfalt zemine savrulan anne ile kızları olay yerinden geçen araçlarla Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Gültepe ailesinin yakınları Vakıf Gureba Hastanesi'ne gelerek kazazedeler hakkında bilgi aldı. Kazanın hemen ardından Gamze'yi sıkıştığı yerden çıkarıp hastaneye getirdiğini anlatan dede İbrahim Deniz, olayın tam anlamıyla bir cinayet olduğunu söyledi. Oruç Reis Mahallesi Muhtarı Rıza Taş ise sürücünün 15-16 yaşlarında olduğu ve bölgedeki tekstil atölyelerine yemek servisi yapan bir firmada çalıştığını söyledi.

Vakıf Gureba Hastanesi önünde bekleyen Gültepe ailesinin yakınları, bir yandan doktorlardan gelecek iyi haberleri beklerken, diğer yandan da kazanın oluş şekline ilişkin bilgiler verdi.

Kazazedelerin dedesi İbrahim Deniz, olay sırasında kahvede oturduklarını ve deprem gibi bir ses duyduktan sonra dışarı fırlayıp kazayı gördüklerini anlattı. Torunlarını yerde kanlar içerisinde gördüğünü aktaran dede Deniz, açıklama yaparken gözyaşlarını tutmakta zorlandı. Kazanın hemen ardından büyük torunu Gamze'yi araç ile duvar arasından çıkardığını anlatan Deniz, hastaneye getirirken iki torununun da bilincinin açık olduğunu söyledi. Deniz, ayrıca doktorların Gamze'nin ayağının kesilme riskinden bahsettiklerini aktardı.

Olayı gören vatandaşlar caddenin tek yönlü olduğunu aracın ters yönden geldiğini anlattı. Genç bir çocuk olduğu öne sürülen araç sürücüsünün ise gözaltına alındığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.