Muğla, turizmi 12 aya yaymak için doğuya açılıyor

Turizmi 12 aya yaymak için çalışma başlatan Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, kültür turizmi kapsamında doğuya açılıyor. Uzakdoğu, Ortadoğu ve Arap

Turizmi 12 aya yaymak için çalışma başlatan Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, kültür turizmi kapsamında doğuya açılıyor. Uzakdoğu, Ortadoğu ve Arap ülkelerinden turist getirmek için bu ülkelere çıkarma yapılıyor.

Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Kamil Özer, Fethiye'ye gelerek ören yerlerinde inceleme yaptı. 1,5 ay önce İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı Antalya'dan Muğla'ya atanan Kamil Özer, Fethiye Müze Müdürü İbrahim Malkoç'u makamında ziyaret ederek kendisinden bilgi aldı.

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özer, Muğla'nın kültürel anlamda açılım yapacağını kaydetti. Gelen turist sayısı bakımından Antalya'dan sonra ikinci sırada yer alan Muğla'nın turizm gelirlerinden istediğini alamadığını ifade eden Kamil Özer, kültürel varlıkların tanıtımı ile ildeki turizm hareketliliğini 12 aya yaymayı düşündüklerini aktardı. Bu bağlamda doğuya çıkarma yapacaklarını ifade eden Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Kamil Özer, Uzakdoğu, Ortadoğu ve Arap ülkelerine gideceklerini açıkladı.

"Muğla olarak kültürel varlıklarımızı pazarlayamamışız" diyen Özer, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Turizm Muğla'da sadece deniz, kum güneş üçgeniyle sınırlı bırakılmış. Oysaki Muğla'nın her ilçesi ayrı bir marka. Her ilçenin ayrı bir tarihi zenginliği var. Bunları çok iyi anlatmalıyız. Muğla'ya yılda 3 milyon turist geliyor. Bunların 1,5 milyonunu İngilizler oluşturuyor. İngiltere'de bir olay olsa Muğla'nın turizmi bitmiş demektir. Alternatif pazarlara açılmak için başka destinasyonlara ihtiyacımız var. Bunun için dünyanın doğusuna açılıyoruz. İlk olarak Japonya'ya gideceğiz. Daha sonra Çin, Kazakistan, Azerbaycan, Suriye ve Lübnan gibi ülkelerde çalışma yağacağız. Bu ülkenin insanların kışın da tatile çıkabilen ve kültürel varlıkları gezmeyi seven paralı turistlerdir. Turizmi, geliri ve turist sayısını artırmak için bu gerekli."

FETHİYE'DE DE İNANÇ TURİZMİ

Fethiye'deki ören yerleri hakkında da bilgiler veren Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Kamil Özer, Kayaköy ve Telmessos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonu için gerekli tüm adımların atıldığını ifade etti. Bu konuda sponsor beklediklerini de kaydeden Özer, özellikle Telmessos Antik Tiyatrosu'nun aydınlatılması için Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile görüşeceklerini açıkladı.

Özer, eski adı Aya Nikola olan Gemile Adası'nın da inanç turizmi açısında Fethiye'ye ayrı bir zenginlik katacağına inandığını ifade etti. İçerisinde büyük kilisesi olan Gemile Adası, erken Hristiyanlık dönemi ve Bizans İmparatorluğu'na ait tarihi kalıntıları bünyesinde bulunduruyor.