Amatör lig başkanları TFF'nin yaptığı statü değişikliğini kınadı

Bölgesel Süper Amatör Lig'de oynayan takımların kulüp başkanları, Amatör Lig'de yapılan statü değişikliğine tepki gösterdi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti

Bölgesel Süper Amatör Lig'de oynayan takımların kulüp başkanları, Amatör Lig'de yapılan statü değişikliğine tepki gösterdi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Basın Lokali'nde konu hakkında düzenlenen basın toplantısına Çiğli Belediye Spor, Foça Belediye Spor, Ödemiş Belediye Spor, İzmirspor ve Kemalpaşa Ulucak Spor Kulübü başkanları katıldı.

Süper Amatör Lig'de yapılan statü değişikliğinin eşitsizliğe ve takımlar arası haksız rekabete yol açtığını iddia eden kulüp başkanları, Türkiye Futbol Federasyonu'nu kınadıklarını belirtti. Türkiye'de örneğinin başka bir ligde olmadığını söyleyen başkanlar, statünün kesinlikle gözden geçirilmesi gerektiğini, bu şekilde kulüplerin ve kulüplere destek veren ilçe belediyelerinin çok daha fazla yıpranacağını ifad eetti. Yapılanın saçmasapan bir uygulama olduğunu öne süren kulüp başkanları, değişmezse takımlarını ligden çekebileceklerini kaydeden dile getirdi.