Ak Parti Bartın Teşkilatı Referandumu Değerlendirdi

AK Parti Bartın İl Teşkilatı 12 Eylül Anayasa Değişikliği halkoylamasının sonuçlarının değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi.

Ak Parti Bartın Teşkilatı Referandumu Değerlendirdi
Toplantıya, AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, İl Başkanı Yakup Ulupınar, İl Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe başkanları, belediye başkanları, Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri katıldı. Toplantıda, halk oylamasının sonuçları ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, "Bartın ve Türkiye demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve adalete 'Evet' dedi. Ülkemizin ilerlemesi, dünyada lider ülke olabilmesinin önündeki engelleri kaldırdı. Referandumda 'Evet' veya 'Hayır' oyu veren tüm Bartınlı hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Bu değişikliklerle halkımız Anayasamızdaki darbe izlerini önemli ölçüde ortadan kaldırarak, temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesine, yargının tarafsızlığına 'Evet' demiştir. Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak, muasır medeniyet hedefine daha hızlı koşmak gerektiği mesajını vermiştir" dedi.
Bartın halkının, Anayasa değişikliğine "Evet" diyerek, ülkenin ilerlemesine, demokrasi ile birlikte kalkınmasına ve hukukun üstünlüğüne katkı verdiğini belirten Milletvekili Yılmaz Tunç, "İki ay boyunca karış karış Bartın'ımızı gezerek vatandaşlarımıza anayasa değişikliğini madde madde anlatmaya çalıştık keşke biraz daha zamanımız olsaydı hayır oyu veren hemşehrilerimize anayasa değişikliğinin gerekliliğini biraz daha anlatabilseydik bu oran çok daha yüksek olurdu, referandumda anayasa değişikliğine destek veren tüm sivil toplum kuruluşlarına, diğer siyasi partilere ve büyük bir özveriyle çalışmalarımıza iştirak eden AK Parti'nin il, ilçe, belde ve köy düzeyinde görevli bütün teşkilat mensuplarına şükranlarımızı sunuyorum" dedi.