SP İlçe Başkanı Kıvanç:Liderler siyasi polemiklerini 2011 seçimlerine saklasın

Saadet Partisi (SP) Manavgat İlçe Başkanı Kıvanç Günyar, referandumun partiler üstü olduğunu belirterek, liderlerin siyasi polemiklerini 2011 seçimler

Saadet Partisi (SP) Manavgat İlçe Başkanı Kıvanç Günyar, referandumun partiler üstü olduğunu belirterek, liderlerin siyasi polemiklerini 2011 seçimlerine saklamasını istedi.

Saadet Partisi (SP) Manavgat İlçe Teşkilatı ile Toros Yörükleri Kültür ve Diyalog Derneği (TOYÖKÜD) referandumda 'evet' için güç birliği yaptı. SP Manavgat İlçe Başkanı Kıvanç Günyar, TOYÖKÜD Başkanı Ömer Gürler ve dernek genel sekreteri avukat Mücahit Gündoğdu parti binasında yaptıkları ortak açıklamayla 12 Eylül'de yapılacak olan halk oylamasında 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

12 Eylül darbesi sonrası hazırlanan 1982 Anayasası'nın günün şartlarına cevap vermede yetersiz kaldığını belirten SP Manavgat İlçe Başkanı Kıvanç Günyar, aradan geçen 30 yıl sonra sivil bir anayasa yapmanın vaktinin geldiğini kaydetti.

Halk oylamasının yapılacağı 12 Eylül'ün tarihi bir gün gün olduğunu belirten Günyar, SP olarak anayasa değişikliği paketini eksik bulmasalar da 'evet' diyeceklerini söyledi.

Günyar, "12 Eylül'de oylayacağımız referandum aynı zamanda tam teşekkülü anayasa yapımının da yolunu açacak. Referandumu partiler üstü görüyoruz. Konunun siyasi polemik konusu yapılmasını istemiyoruz. Liderlerin siyasi polemiklerini 2011 genel seçimlerine saklamasını istiyoruz. Halk oylaması 27 Mayıs 1960 askeri darbesi sonrası halkın önüne ilk defa geldi. Paketteki değişiklik maddelerini toplumun yararına buluyoruz. Referandumda bir 'evet' oyunun çok değerli olduğuna inanıyoruz. Halk oylamasında gelecek nesillerin özgürlükler dolu Türkiye'de yaşaması için 'evet' diyoruz. Halkımızın sandıkta oyunu vermeden önce mutlaka 26 maddeyi okumasını tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

TOYÖKÜD Genel Sekreteri avukat Mücahit Gündoğdu ise Toros Yörükleri olarak referandumu partiler üstü gördüklerini tekrarladı.

Gündoğdu, bir daha ülkede 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan askeri darbelerinin olmaması için 1982 Anayasası'nın 28'nci yılında 'evet' diyeceklerini ifade etti.

Hükümetin, anayasa değişikliği paketini doğru ve yerinde bulduklarını belirten Gündoğdu, bir sivil toplumu kuruluşu olarak parlementonun sivil anayasa yapmasını 12 Eylül'de 'evet' diyerek takdir edeceklerini sözlerine ekledi.