Obama'dan Dün 4 İsrail Vatandaşını Öldüren Hamas'a Uyarı

ABD'nin arabuluculuğunda gerçekleşen Ortadoğu barış görüşmeleri öncesi ABD Başkanı Barack Obama'dan, dün Filistin'de 4 İsrail vatandaşının öldürülmesinin sorumluluğunu üstlenen Hamas'a uyarı geldi.

Yarın Washington'da İsrail-Filistin arasında başlatılacak doğrudan görüşmeler öncesi ABD Başkanı Barack Obama bölgedeki liderlerle bir araya geldi. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve Ürdün Kralı Abdullah ile ayrı ayrı bir araya gelen Obama, Netanyahu ile görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına dün 4 İsrail vatandaşını öldürülmesini kınayarak başlayan Obama, bu saldırının 'duygusuzca yapılan bir katliam'
olduğunu söyledi. Obama, "Bu görüşmelerin altını oymak amacıyla teröristler tarafından gerçekleştirilen trajedi neyle mücadele ettiğimizin bir örneğidir. ABD, İsrail'in güvenliğine olan sabit desteğine devam edecektir. Bu tür terörist faaliyetleri geri püskürteceğiz. Bu mesaj Hamas'a ve bu iğrenç suçtan pay çıkaran herkese gitmelidir. Bu bizi sadece İsrail'in güvenliğini sağlamaktan değil aynı zamanda bölgede kalıcı barışın sağlanmasından alıkoyamayacaktır" dedi.
İsrail Başbakanı Netanyahu ise dünkü saldırının 'acımasızca ve vahşice' olduğunu söyleyerek, "İnsan hayatına saygısı olmayan ve insan haklarını çiğneyen kişiler 4 masum insan öldürüldü ve 7 çocuk yetim kaldı" dedi.
Obama liderlerle ayrıca Beyaz Saray'da akşam çalışma yemeğinde bir araya gelecek. Yemeğe liderlerin yanı sıra Ortadoğu Dörtlüsü Özel Temsilcisi Tony Blair, ABD Dışişleri Bakanı Clinton ve ABD'nin Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mitchell da katılacak.