MHP'li Bölükbaşı: Değişime uğrayan anayasanın fazla rolü kalmadı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, 1980 Anayasası'nın 17 kez değiştiğini ve 86 maddesinin ise değişime uğradığını dile getirerek, anayasanı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, 1980 Anayasası'nın 17 kez değiştiğini ve 86 maddesinin ise değişime uğradığını dile getirerek, anayasanın fazla rolü kalmadığını söyledi.

MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Eraslan'ın iftar yemeğine katılan ve bugün de parti teşkilat binasında basın toplantısı düzenleyen Deniz Bölükbaşı, konuşmasında AK Parti'yi hedef alarak referandumda 'hayır' oyu kullanılmasını istedi. 1980 anayasanın 17 kez değiştiğini ve 86 maddesinin ise değişime uğradığını dile getiren Bölükbaşı, değişime uğrayan anayasanın fazla rolü kalmadığını söyledi. 12 Eylül'ün getirdiği YÖK'ün kaldırılmasıyla ilgili bir maddenin bulunmadığını kaydeden Bölükbaşı, "17 kez değişen anayasanın izlerini siliyoruz diyen AK Parti'nin samimi olmadığını görüyoruz." diye konuştu.

Hazırlanan anayasa değişikliğinde AK Parti'nin 2 gizli hesabının bulunduğunu iddia eden Bölükbaşı, birinin PKK açılımının önünü açmak diğerinin ise AK Parti'nin yolsuzluklarının hesabını yargı önünde vermekten kaçmak olduğunu söyledi. Bölükbaşı, 'Bunun için Anayasa Mahkemesi'ni ellerine geçirmek istiyorlar. Çünkü Başbakan ve bakanların yolsuzlukla yargılanabilecekleri tek yer, Yüce Divan yani Anayasa Mahkemesi'dir." dedi.

BDP'nin, referandumu boykot etme, sandığa gitmeme kararı aldığını hatırlatan Bölükbaşı, "Sandığa gitmemek kimin işine yarar? Elbette ki evet oyu isteyenlere yarar." diye konuştu.

Bölükbaşı, bir gazetede partileri hakkında yer alan haberle ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Bu iddia çok ilginç. Zamanlaması da ilginçtir. Başbakan'ın 2 kamu bankasından kanunsuz olarak verdiği kredilerle yandaşlarına peşkeş çektiği gazetedir. Bu gazetede yer alan iddialara iliştin genel başkanımız devletin arşivi senin elinde böyle bir belge varsa namusluysan ve dürüstsen açıkla dedi. Ama ses yok. Bu iddia yalandır. Türkiye'nin gündeminin değiştirilmesi için yapılan yalan haberdir. Çağrı ortadadır. Dürüst ve namusluyla başbakan açıklasın."

Başbakan'ın diktatörlük heveslerini hayata geçirme hayalinin olduğunu ileri süren Bölükbaşı, "9 gün sonra Başbakan boyunun ölçüsünü alacak. Boy ölçüsü 12 Eylül'ün akşam saatlerinde belli olacak." dedi.

Bölükbaşı'nın basın toplantısında MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu ve MHP Kayseri İl Başkanı Süleyman Korkmaz da hazır bulundu.