Katmerci Ödemiş'te Referandum Hakkında Vatandaşları Bilgilendirdi

AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, Ödemiş'in Kayaköy Köyü'nde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek 12 Eylül'de yapılacak Referandumda oylanacak anayasa değişikliliği ile ilgili bilgi verdi

AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, Ödemiş'in Kayaköy Köyü'nde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek 12 Eylül'de yapılacak Referandumda oylanacak anayasa değişikliliği ile ilgili bilgi verdi. Köy kahvehanesinde halka seslenen Milletvekili Katmerci; "12 Eylül'de partileri seçmeyeceğiz. Türkiye'nin geleceğini seçeceğiz" dedi.
Referandum öncesi ilçe ziyaretlerini sürdüren ve halka Anayasa Değişiklik Paketi hakkında bilgi veren AK Parti İzmir Milletvekilli İsmail Katmerci, bu kapsamda Ödemiş'i ziyaret etti. AK Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı ile birlikte Karaköy Köyü'ne giden İsmail Katmerci, burada halka 12 Eylül'de yapılacak halk oylamasının önemini anlattı. Demokratikleşme alanında daha hızlı adımlar atılabilmesi için tüm vatandaşların 12 Eylül'de "Evet" oyu vermesi gerektiğini belirten İsmail Katmerci; "12 Eylül'de Genel Seçime gitmiyoruz. Bir halk oylaması yapıyoruz. Ve bu halk oylamasında partilerin amblemleri oylanmayacak. Burada kendinizin geleceğini oylayacaksınız, çocuklarımızın geleceğini oylayacaksınız, özürlü yavrularımızın geleceğini anayasal teminat altına alacaksınız" dedi.
"SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI GÜÇLENECEK"
Değişiklik paketindeki maddeleri tek tek açıklayan Katmerci, 10. maddedeki değişiklik sayesinde sosyal devlet olmanın gereklerinin tam anlamıyla yerine getirileceğini belirterek şöyle konuştu: "Mevcut Anayasanın 10. maddesine ek olarak "Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz." cümlesi eklendi. Bu değişiklikle hukuk devletinin, sosyal devletin gereğini yerine getirmiş oluyoruz. Güçsüz vatandaşlarımız korunuyor, devlet korunmasına ihtiyaç duyanların yanında oluyoruz. Çocuklarımızın istismarına karşı, Anayasa teminatı altında onları daha güçlü şekilde koruyoruz."
"FİŞLENMEYE SON"
Yeni düzenleme ile Anayasanın 20. maddesinin de değiştiğine vurgu yapan Katmerci, bu sayede daha şeffaf bir kamu yapısı oluşacağına dikkat çekti. Bireyin devlet karşısında özel hayatının güvence altına alınacağını dile getiren Katmerci; "Benim vatandaşımın kişisel mahremiyeti korunacak. Herkes, kendisiyle ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahiptir Herkes, özel hayatına ve aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir. Artık kimse inancından, yaşantısından ve özel hayatından dolayı fişlenemeyecek" dedi.Referandumda 'Evet' kararının çıkması halinde çalışanların sendikal haklarının da mevcut anayasadakinden çok daha iyi seviyelere çıkacağını ifade eden İsmail Katmerci, başta memurlara tanınan toplu iş sözleşmesi ve grev hakkı olmak üzere emeklilere de haklarını koruyucu yenilikler getirildiğini söyledi.