Evren'in ismini değiştiren Kötek Mahallesi şimdi de referandumda 'evet' oyu kullanacak

Mardin'de 12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren'in ismini taşıyan semtin adını referandumla Kotek olarak değiştiren mahalle sakinleri, şimdi de 12 Ey

Mardin'de 12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren'in ismini taşıyan semtin adını referandumla Kotek olarak değiştiren mahalle sakinleri, şimdi de 12 Eylül 2010 günü yapılacak Anayasa değişikliği için sandıkta 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

Mezopotamya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Komder) binasında bir araya gelen mahalle sakinleri, darbecileri sandığa gömmekte kararlı olduklarını belirtti. Mahalleyi ziyaret eden AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel de Koteklilere destek verdi. Demokrasi yolunda önemli bir karar alan Kötek Mahallesi sakinlerine teşekkür eden Yüksel, anayasa paketi halkında da bilgi verdi.

Demokrasi adına mahalle sakinleri olarak önemli bir karar verdiklerini belirten Kötek Mahallesi Muhtarı Mehmet Çelik, her zaman darbecilere karşı olduklarını ve bunun için mücadele ettiklerini söyledi. Daha önce mahalle sakinleri olarak darbe kokan zihniyeti referandumla tarihe gömdüklerini hatırlatan Çelik, "1980 darbesinde mahallemizin ismini zorla değiştirip kendi adı olan Evren koyan darbeci Kenan Evren'in ismini yaptığımız referandumla tekrar değiştirip bu ismi tarihe gömmüştük. İnşallah 12 Eylül'de bu sefer demokrasi için evet diyeceğiz. Darbecilerin yargılanması için evet diyeceğiz." dedi.

Mezopotamya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Komder) Başkanı Abdurrahman Ceylan ise Türkiye'de referandumla ilk defa Evren ismini değiştiren Kötek halkı olarak bu referandumda yine darbecilerin korkulu rüyası olacaklarını söyledi. Ceylan, "Kürt kökenli vatandaşlar olarak demokrasiyi benimseyen insanlarız. Ketök mahallesi Şubat ayında yaptığımız referandumda bunu bütün Türkiye'ye kanıtladık. Biz baskıcı zihniyete ve darbeci zihniyete karşıyız. Evren'i nasıl sandıkta tarihe gömmüşsek, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak anayasa değişikliği referandum da da darbecileri aynı şekilde tarihe gömeceğiz." şeklinde konuştu.

Kötek mahalle sakinlerini dernek binasında ziyaret eden Ak Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel de burada demokrasi açısından çok anlamlı bir toplantı düzenlendiğini söyledi. Yüksel şöyle konuştu: "Mahalle adına bütün Türkiye'ye çok önemli bir mesaj verdiniz. Daha önce mahallenin ismi Evren mahallesiydi. Ve aslında 12 Eylül 2010 yapacağımız referandumdan önce Türkiye'de belki bir ilki gerçekleştirerek bu referandumdan önce referandum yaptınız. Buradaki halkımız 'biz darbecileri istemiyoruz. Darbecilere karşı mahalle sakinleri olarak tepkinizi ortaya koydunuz. 12 Eylül'de darbecilere balans ayarı yapacağız." dedi. Bu Türkiye'ye bir mesaj oldu. Artık biz 12 Eylül 1980'de yaşananları bir daha yaşanmaması için burada Mardin'de bu mahallede Evren ismini tarihe gömdünüz. Ben inanıyorum ki 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandumda gene Kötek halkı olarak büyük bir çoğunlukla darbecilerin yargılanmasını yolunu açacak değişikliğe evet diyecektir. Ve Mardin'den bütün Türkiye'ye çok anlamlı ve demokratik bir mesaj vereceksiniz. Nasıl siz kendi mahallenizde darbe ismini istemiyorsanız, biz de darbe anayasası istemiyoruz. Biz bu millete hizmet eden milletin anayasasını istiyoruz."