BBP Osmaniye İl Başkanı Gümüş: Ses kaydı yargının muhalefet ve BDP gibi hareket ettiğini gösteriyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Osmaniye İl Başkanı İsmail Gümüş 8. Ceza Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan'ın ses kaydının ortaya çıkmasının yüksek yargının

Büyük Birlik Partisi (BBP) Osmaniye İl Başkanı İsmail Gümüş 8. Ceza Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan'ın ses kaydının ortaya çıkmasının yüksek yargının muhalefet partisi ve BDP gibi hareket ettiğinin ispatı olduğunu söyledi.

Gümüş, hukukun üstünlüğünü sağlaması gerekenlerin bebek katilinden medet umarak 12 Eylülde hayır çıkmasını istemesinin endişe verici olduğunu kaydetti.

Bu ses kaydının Türkiye'nin yargı reformuna, anayasa değişikliğine ne kadar ihtiyacı olduğunu açıkça gösterdiğini ifade eden BBP İl Başkanı İsmail Gümüş şunları söyledi: "Referandumda ne oy vereceği konusunda kararsız olan vatandaşlar bu ses kayıtlarını dinleyerek bir kez daha düşünmelidir. Özellikle milliyetçi, muhafazakâr kesim hayır demekle kimlerle beraber hareket ettiğine iyi bakmalıdır. Şimdi söyleyin, birileri yargıya el mi koyuyor, yoksa yargıyı yönlendirenlerin ellerini mi engelliyor?. Milletin menfaatine ters düşmeyen, bu anayasa metninin kimler tarafından engellendiğine bir bakın ve elinizi vicdanınıza koyarak sandığa gidin. Görülüyor ki yüksek yargı maalesef bugün BDP ve muhalefet partisi gibi hareket ediyor. 12 Eylül'de yapılacak referandumda bürokratik oligarşi yenilecek, millet ve demokrasi kazanacak."