Fashion's Night Out şaşırttı

Bu yıl ilk kez İstanbul'da düzenlenen ve 3 önemli alışveriş merkezinin 1 geceliğine kapılarını açtığı Fashion's Night Out' etkinliği, alışveriş tutkunlarına yaradı.

İstanbul, Bayram sonrasında tam bir 'Bayram alış-verişi' coşkusu yaşadı. Fashion Night Out günü nedeniyle Avrupa ve Asya yakasında mağazalar doldu taştı. Alışveriş coşkusunun sokaklara taştığı en hareketli yerlerden birisi de Bağdat Caddesi oldu. Mağazalar özel showlar, dans gösterileri, DJ performansları, defileler ve work shoplar gibi çok çeşitli etkinlikler düzenleyerek müşteri çekti.

HERKES MEMNUN KALDI

Müşterileri için özel olarak hazırlanan ikramlar, kırmızı halı da karşılama, limuzin ile gezintiye çıkarma ve sıcak şarap ikramları sürpriz promosyon yöntemleriydi. İstinyePark ve Nişantaşı sokakları da Bağdat Caddesi gibi hareketliydi. Sosyetenin ünlü isimleri indirimlerinden yararlanmak için mağazaları doldurdu.

6 SAATTE 50 MİLYON DOLAR

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Yılmaz Yılmaz, Türkiye’de ilk kez düzenlenen Fashion’s Night Out’un (FNO) beklenenin de üzerinde ilgi gördüğünü belirterek, “Markalarımız satışlarını yüzde 20- 530 arasında artırırken, tüketiciyi harekete geçiren bu etkinlik perakende sektörüne ilaç gibi geldi” dedi. Yılmaz, ilk kez 10 Eylül 2009 tarihinde ekonomik daralmanın olumsuz etkisini kırabilmek için 13 ülkede düzenlenen etkinliğin İstanbul’da da büyük bir başarıyla yaşama geçirildiğini söyledi. Yılmaz, New York, Paris, Londra ve Milano’nun ardından İstanbul’da da düzenlenen etkinlikte 570 markanın yer aldığını bildirdi. Yılmaz, yaklaşık 1000 mağazanın tüketicilerin taleplerini karşılamaya çalıştığını ifade ederek, 6 saat içinde yaklaşık 50 milyon dolar ciro gerçekleştirdiğini vurguladı.

DEVAMI GELECEK

Yılmaz şöyle devam etti: “Stilistler, tasarımcılar, modeller, oyuncular, spor ve cemiyet hayatından ünlü isimler dün gece Bağdat Caddesi, Nişantaşı ve İstinye Park’ta buluştu. FNO, mağazaların satışlarında diğer günlere kıyasla önemli artış sağladı. Etkinliğin geçerli olduğu zaman diliminde yüzde 500’lere varan oranda satışların arttığını gördük. Benzer etkinlikler yapmaya devam edeceğiz.”