Türk Kızılayı İle Mamak Belediyesi El Ele

Mamak Belediyesi'nin Türk Kızılayı işbirliğiyle düzenlediği kan bağışı kampanyası start aldı.

Kan bağışının yaygınlaştırılmasına destek vermek için başlatılan kampanya, belediye personeli, vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Yaşları 18-65 yaş arasında değişen 50 kilogram üzerindeki sağlıklı her bireyin katılabileceği kampanyada, kan vermek isteyenlerin önce kan bağışçısı bilgilendirme formunu doldurması gerekiyor.
Gönüllülerin kan bağışına engel bir durum yoksa genel durumu değerlendirilip, kan basıncı ve nabzı ölçülerek, kan sayımı için küçük bir örnek alınıyor. Kan verme işlemi sırasında kan grubu tespit, HIV, Hepatit B ve C, Sifiliz testleri yapılıyor ve sonuçların pozitif çıkması halinde kişiye özel olarak bildiriliyor.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kan vermenin sosyal bir sorumluluk olduğunu belirterek, personel başta olmak üzere herkesi kan vermeye çağırdı. Başkan Akgül, "Hepimizin günün birinde kana ihtiyacı olabilir. Bunun için Türk Kızılayı'na hepimiz destek olmalıyız. Herkesin bu kampanyaya katılımını bekliyoruz" dedi.
2 gün sürecek kampanya kapsamında kan bağışı yapmak isteyenler, Mamak Belediyesi Hizmet Binası'nın içinde kurulan Kızılay standında 09.30-17.00 saatleri arasında kan verebilecek.