Esnaf Yeni Anayasa Şerefine Yemek Verdi

İzmir'in Çankaya semtinde esnaf yeni anayasa şerefine vatandaşa yemek verdi. Yemeği gören vatandaşlar dağıtılan yemeği 1 dakikada tüketti.

12 Eylül referandumunda sandıktan 'evet' çıkması ile Gani Güleç ve Bilal Uzun adlı esnaf, vatandaşa lahmacun ve ayran dağıttı. Dağıtılan ayran ve lahmacunlar vatandaş tarafından anında tüketildi. Ortalama 200 kişiye dağıtılan yemek büyük ilgi gördü. Türkiye'nin 'evet' kararı vermesi ile mutlu olduklarını dile getiren Bilal Uzun; "Biz Türkiye'deki istikrarın bozulmaması için 'evet' verdik. Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' kelimesinin varlığı için 'evet'
verdik. Biz referandumda siyasi bir çıkar gözetmeksizin 'evet' oyu verdik. Kıyasıya süren referandum mücadelesinde 'evet' oyu çıktığı için çok mutluyuz. Burada bu sevincimizi paylaşmak için esnafa yemek dağıttık. Burada 200 kişi yemeğini yedi. Biz küçük esnafız. Elimizden geleni yaptık" dedi.
15 yıldır Çankaya'da elektronikçilik yaptığını söyleyen Gani Güleç ise; şöyle konuştu: "Biz AK Parti'nin ilerlemesine oy verdik. Biz Ak Parti'yi seven bir esnafız. Burada vatandaşa sevincimizi dile getirdik. Türkiye'de ciddi bir kapışma vardı. Ama sonuçtan 'evet' çıktı. Mutluyuz. Ak Parti'yi her zaman destekliyoruz. Ak Parti'nin bu sokağa çok emeği var."
(ANL-HO-Y)