Foça'da Renkli Günler İçin Geri Sayım Başladı

İzmir'in incisi,turizm cenneti Foça'da "VII

Foça'da Renkli Günler İçin Geri Sayım Başladı
İzmir'in incisi,turizm cenneti Foça'da "VII. Uluslararası Foça Kültür, Sanat Ve Balıkçılık Festivali" yıldızlar geçidine sahne olacak.Geride bıraktığımız yaz mevsiminde 27-30.Temmuz tarihlerinde binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen 'Rock Tatili Foça' Müzik Festivaline ev sahipliği yaparak Rock Müziğin dünyaca ünlü starlarını ağırlayan Foça, 17-18-19 Eylül tarihlerinde de 7. kez Uluslararası Foça Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Festival hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdüren Foça Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Festivalde kültür sanat etkinlikleri kapsamında,Türk Pop Müziğinin ünlü sesi Işın Karaca, özgün müziğin sevilen sesi Onur Akın ve Ankara Devlet Operası Sanatçıları'nın konserleri yer alacak. Konferans, sergi ve yarışmalarla şenlenecek olan festival Foçalılara unutulmaz üç gün yaşatacak.
FESTİVALLER BİRLEŞTİRİLDİ
Geçtiğimiz yıl Foça'da düzenlenen VI. Uluslar arası Foça Festivali'nin 17-18-19 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirildiğini hatırlatan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Bu yıl Foça'nın temmuz ayında "Rock Tatili" gibi önemli bir organizasyona ev sahipliği yapması ve ramazan ayının Ağustos ayına denk gelmesi nedeni ile festivali 17-18-19 Eylül tarihlerine aldıklarını söyledi. Foça halkından gelen yoğun talepler üzerine her yıl geleneksel olarak ekim ayında yapılan Rastgele Balıkçılık Festivali ile Uluslararası Kültür, Sanat festivalini birleştirdiklerini de sözlerine ekleyen Demirağ; "Bu senede güzel bir atmosferde geçeceğine inandığımız festivalimizde birbirinden değerli sanatçıları konuk edeceğiz.Etkinlilerle dolu festivalimiz için tüm hazırlık çalışmalarımız devam ediyor.İlçemizin tanıtımında büyük önem taşıyan festivalimizin bu yıl 7.'sini gerçekleştireceğimiz içinde ayrıca mutluluk duyuyoruz. 3 gün sürecek festival kapsamında birlik, beraberlik, dostluk ve misafirperverliğin en güzel örneğini sergileyeceğiz. Şimdiden Festivalimizin yöremize, yöre halkına ve esnafımıza bol kazanç getirmesini diliyorum" diye konuştu.