Düzce Üniversitesi 2010-2011 Akademik Yılı Törenle Açıldı

Düzce Üniversitesi (DÜ) 2010-2011 akademik yılı açılış töreni Düzce Üniversitesi Kongre Salonu'nda gerçekleştirilen törenle açıldı.

Düzce Üniversitesi 2010-2011 Akademik Yılı Törenle Açıldı
Törene Düzce Valisi Vasip Şahin, Milletvekilleri Yaşar Yakış ve Celal Erbay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Açılış töreninde Düzce Üniversitesi bölümlerine birincilikle yerleşen öğrencilere hediye verildi. Ayrıca açılışa Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Victor Ananias Süngitay da konuşmacı olarak katıldı.
Akademik Yılın açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen DÜ Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu 3 yıl içerisinde Düzce Üniversitesi'nde yaşanan gelişmeleri ve bu akademik yıl içerisinde yapmayı planladıkları projeleri aktardı. Rektör Şerifoğlu konuşmasında şu görüşlere yer verdi: "Bundan üç yıl önce; 2007-2008 Akademik Yılının açılış konuşmasında, dört ayrı yerleşkede 11 birimimizde, 477 akademik ve 411 idari personel olmak üzere toplam 888 personel ve 5.697 öğrencimizle yeni akademik yıla başladığımızı ifade etmiştim. O yaz Üniversitemiz adına ilk defa 269 mezun vermiştik ve henüz Konuralp Belde Merkezindeki eski hastane binasında sağlık hizmeti vermeye çalışıyorduk. Üç sene sonra bugün, 2010-2011 Akademik Yılının açılışında gururla ve mutlulukla sizlerle paylaşmak isterim ki dokuz yerleşkede 28 birimimizde, 650 akademik ve 605 idari olmak üzere toplam 1.255 personel ve 8.593 öğrencimizle daha büyük ve güçlü bir aile olarak yeni akademik yıla başlıyoruz. Üniversitemiz adına mezun olan öğrenci sayımız 4.156'yı buldu. Başta yeni Hastane binamız olmak üzere yeni eğitim ve hizmet binalarımızı, sosyal ve kültürel alan ve mekânlarımızı oluşturduk, oluşturmaya devam ediyoruz."
ŞERİFOĞLU: "ÜNİVERSİTEKER SİYASİ OYUN ALANI DEĞİLDİR"
Şerifoğlu, üniversitenin günülük siyasetin üstünde olduğunu belirterek "Ülkedeki siyasi iklimin de etkisiyle, Üniversitemiz hakkında, çeşitli grupların sayıca çoğaldığı şeklindeki söylentilerin bazılarınızı ürküttüğünü biliyorum. Ülkemizin diğer tüm kurumları ne durumdaysa, Üniversitemiz de aynı durumdadır: İçinde her görüşten kişi vardır ve olacaktır. Birey olarak; kendi görüşümüzden olmayanların daha az etkin, kendi görüşümüzden olanların daha etkin olmasını arzu etmek gayet doğaldır. Ama görüş, düşünce, siyasi eğilim, inanç, etnik köken, vb faktörlerin üniversitedeki karar alma süreçlerinde 'bizden olanlar' lehine belirleyici olmasını beklemek ve bu yönde çalışmak, uzun vadede üniversiteye büyük zarar verir. Üniversite, siyasi oyun alanı değildir. Üniversite günlük siyasetin üstündedir, vizyon açısından toplumun önündedir, siyasi tıkanıklıklar dahil ülkedeki tüm sorunlara yeni ve yapıcı çözümlerin tartışıldığı, özgür bir düşünce ve tartışma ortamıdır" dedi.
"EN ÖNEMLİ PROJE TEKNOPARK OLACAK"
Rektör Şerifoğlu, akademik yılın en önemli projelerinden birisinin yeni kurulmuş olan Düzce Teknopark'ın faaliyete geçirilmesi olduğuna işaret ederek "Teknoparklar, üniversite öğretim elemanları ve lisansüstü öğrencilerinin sanayi ile işbirliği yaparak, araştırma ve geliştirme projeleri yürüttükleri ve bu faaliyetleri yürüten firmaların önemli oranda teşvikler aldıkları bir bölgedir. Meclis'te görüşülmek üzere sıra bekleyen yeni teknopark yasa tasarısı yasalaştığında, bu bölgelerde araştırma-geliştirme yanında üretim de yapmak mümkün olacak, teknoparklar katma değeri yüksek ürünler ve hizmetler geliştirilen ve üretilen birer tekno-OSB halini alacaklardır" şeklinde konuştu.
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun konuşmasının ardından kürsüye gelen AB Uyum Komisyonu Başkanı Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, Düzce Üniversitesi'nin gelişmekte gösterdiği hızlılığı yakından takip ettiklerini belirterek, DÜ Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu'ndan övgü ile söz etti. Şerifoğlu'nun Türkiye'nin en genç rektörü olmasının yanı sıra en dinamik rektör olduğunu ifade etti. Yakış, "Düzce Üniversitesi geçmişten bu güne gelen ezbere dayalı eğitimin aksine yerinde inceleyen ve araştıran bir üniversite haline gelmiş, ziraat ve sanayi ile bütünleşmiştir" dedi.
Düzce Valisi Vasip Şahin de üniversitelerin entelektüel fikirlerin yeşererek toplumla birleştiği yerler olduğunu belirterek şunları söyledi: "Üniversiteler fikir özgürlüğünün var olduğu yerlerdir. Bu durumdan ülkemizin kazançlı çıkacağını düşünüyorum. Bu durum aynı zamanda barış ve dostluğun pekişmesi açısından ülke menfaatine yarar sağlayacaktır. Biz idareciler olarak üniversitenin her zaman yanındayız ve destekçisiyiz."
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Ödül töreninde Düzce Üniversitesi Fakültelerini birincilikle kazanan öğrencilere birer adet diz üstü bilgisayar hediye edildi. Düzce Üniversitesi'nin birincilikle kazanan öğrenciler şu şekilde:
Şerife Betül Korucu: Tıp Fakültesi; Enes Kuruçay: Mühendislik Fakültesi; Yusuf Ercan: Orman Fakültesi; Sevgi Çakır: Fen Edebiyat Fakültesi; Mustafa Lokman İbrahimcioğlu: İşletme Fakültesi; Tuğba Gün; Esra Örücü: Sağlık MYO; İlknur Boşol; Ekin Onur: Cumayeri MYO; Mine Yıldırım: Çilimli MYO; Fatih Tunç: Düzce MYO; Fatma Betül Ersoy: Gölyaka MYO; Neslihan Bayraktar: Gümüşova MYO; Abdullah Batur; Zehra Keskin: Sağlık Hizmetleri MYO.
Hediye töreninin ardından Düzce Üniversitesi'nin akademik açılışına konuşmacı olarak katılan Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve ECEAT Uluslar arası Ekolojik Turizm Derneği Genel Sekreteri Victor Ananias Süngitay katılımcılara 'Bildiğimiz Dünya'nın Sonu' başlıklı konferans verdi.