Erdoğan'dan Vatandaşlara Teşekkür   İstanbul

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Sandığa giderek hayır da dese, evet de dese iradesini yansıtan ve demokrasiye güç veren tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Sandığa giderek hayır da dese, evet de dese iradesini yansıtan ve demokrasiye güç veren tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum' dedi.
Erdoğan, yaptığı konuşmada, halk oylaması sonucunu değerlendirerek, 'Bugün halk oylamasından çıkan evet kararı milletimizin demokrasi özleminin neticesidir. AK Parti olarak bu sonucu milletimizin değişime ve demokratikleşmeye verdiği çok önemli bir destek olarak görüyoruz' dedi.
Başbakan Erdoğan, kampanya süresince tekrar ettiği bir hususu da tekrarlamak istediğini ifade ederek, bu anayasa değişikliğinin bir AK Parti projesi olmadığını, çıkan sonucun da herhangi bir partiye verilmiş bir destek veya güven oyu da olmadığını vurguladı.
Muhalefet partilerinin birinin bunu bir güven oylaması olarak nitelendirdiğini anlatan Erdoğan, 'Acaba bundan sonrasını ne olarak izah edecek. Merak ediyorum. 'Ülke aydınlıktan karanlık bir döneme girmiştir' diye açıklama yapıyor. Tam aksine ülke karanlıktan aydınlığa çıkıyor. Ama siyaseti öğrenmeleri gerekiyor. Bu vesileyle öğrenecekler. Zira bugün partiler oylanmamıştır rahat olsun. Bugün partiler arasında bir hesaplaşma yaşanmamıştır rahat olsun. Bugün ortaya konan irade farklı siyasi görüşlerden insanların inandıkları doğrulara verdikleri bir destektir' dedi.
Erdoğan, particilik yapmadan, parti farkı gözetmeden inandığı doğrulara destek veren, kalbinin sesini dinleyerek, vicdanın sesini dinleyerek bu değişikliğe onay veren her bir vatandaşı gönülden kutladığını da kaydederek, şöyle devam etti:
'Bu Anayasa paketine destek veren CHP'li kardeşlerimi kutluyorum, MHP'li kardeşlerimi kutluyorum, BDP'li kardeşlerimi kutluyorum. Tehditlere aldırmadan sandığa giden kardeşlerimi kutluyorum. Başından itibaren 'evet' diyerek desteğini ortaya koyan Saadet Partili kardeşlerimi kutluyorum. Büyük Birlik Partili kardeşlerimi kutluyorum. HAK-PAR'lı kardeşlerimi kutluyorum. Bağımsız ülkücüleri kutluyorum. Tüm aydınları, devrimci solcu İşçi Partili kardeşlerimi kutluyorum, liberalleri kutluyorum. AK Parti'ye gönlünü veren, sevdasını veren başından itibaren bu harekete inanan güvenen AK Parti'li kardeşlerimi kutluyorum. Sürecin içerisinde TOBB Başkanının yaptığı açıklama... Kendilerini kutluyorum. Hak-İş Konfederasyonunu başından itibaren verdiği destek için kutluyorum. Memur-Sen'i başından itibaren verdiği destek için kutluyorum. Desteklerini esirgemeyen tüm sivil toplum kuruluşlarını özellikle kutluyorum. Genç sivilleri kutluyorum.'
Kampanya süresince büyük bir gayret ve fedakarlıkla çalışan partisinin mensuplarını da kutlayan Erdoğan, evet mitinglerinde 32-52 derece arasındaki sıcaklarda Ramazan ayına rağmen kendilerini yalnız bırakmayan vatandaşları da kutladı.
Erdoğan, oy kullanmak için yurt dışından gelerek gümrük kapılarında iradesini ortaya koyan vatandaşları da kutlayarak, 'Dünyanın dört bir yanından, okyanus ötesinden bu sürece destek veren tüm kardeşlerimi kutluyorum' diye konuştu.
Bu süreç içinde her türlü mahalle baskılarına aldırmadan, her şeyini ortaya koyan sanat camiası içerisindekilere de şükranlarını sunan Erdoğan, sokak adını değiştirmeye varıncaya kadar baskılar yapıldığını ve zamanı gelince de bunların açıklanacağını söyledi.
Erdoğan, 'Sandığa giderek hayır da dese, evet de dese iradesini yansıtan ve demokrasiye güç veren tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum' dedi.
12.09.2010 22:04:55