Yenilenen Tren Setleri Hizmete Alındı

Haydarpaşa-Gebze banliyö hattının yenilenen tren setlerinin hizmete alınması törenine katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "2023 yılına kadar demiryolları hattını ikiye katlayacağız'' dedi.

Haydarpaşa Garı'nda düzenlenen törene katılan Bakan Yıldırım, İstanbul'daki tren setlerinin eski ve sorunlu olduğunun bilindiğini söyledi. Yıldırım, hizmete giren yeni setlerin bu hatlardaki toplam yolcunun yüzde 50'sini taşıyacağını ifade ederek, zaman içerisinde setlerin tamamının değişeceğini bildirdi. Banliyö hatlarının İstanbul için çok şey ifade ettiğini vurgulayan Bakan Binali Yıldırım, Marmaray projesinin devreye girmesiyle birlikte bu hattın öneminin daha da artacağını belirtti. Yıldırım,
Marmaray için 340 adet tren setinin Sakarya'da yapılacağını sözlerine ekledi.
60 yılın ihmalini 6 yılda gidermenin kolay olmadığını anlatan Yıldırım, 11 bin kilometrelik tren yolunun 6 bin kilometresinin yenilendiğini söyledi. Yıldırım, Marmaray'ı 2013'te İstanbullularla buluşturacaklarını da ifade ederek, "İstanbul'un toplu taşıma sorununu büyük ölçüde çözeceğiz" diye konuştu.
Yıldırım, "Demiryollarına yapılan bu hamleleri kim gelirse gelsin sekteye uğratamaz" diyerek, 2023 yılına kadar demiryolları hattını ikiye katlayacaklarını kaydetti.
Törende Demirordu Korosu'nun mini konserinin ardından kurdele kesilerek, yeni banliyö setleri hizmete açıldı. Tren setlerini gezen Bakan Yıldırım, makinist bölümüne de oturarak bilgi aldı.