Vali Karaloğlu Muradiye'de Bir Dizi İncelemelerde Bulundu

Van Valisi Münir Karaloğlu, Muradiye ilçesinde bir dizi incelemelerde bulundu.

Vali Karaloğlu, beraberinde İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Veli Turan, İl Emniyet Müdürü Ayhan Falakalı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren ve yatırımcı kurum amirleriyle birlikte geldiği Muradiye'de ilk olarak İlçe Kaymakamlığını ziyaret etti. Kaymakam Metin Esen'den ilçenin sorunları hakkında kısa bir bilgi alan Karaloğlu, Muradiye-Çaldıran arasında yapımı devam eden duble yol çalışmaları hakkında Karayolları 11. Bölge Müdür Yardımcısı Hüsamettin Kırcı'dan bilgi aldı. Kırcı'ya yolda geçen menfezlerde köprü olarak kullanılan büzlerin büyük olmasını isteyen Karaloğlu, çalışma yerinden geçen Sulama Birliğine ait kanalın üstünde yapılacak olan köprü için kanaldan akan suyun kesilmesini, çiftçilerin mağdur olmaması için de sulama döneminden sonra bu köprünün yapılması talimatını verdi.
Gültepe Köyü Muhtarı Sadrettin Hasar, ilçede bulunan Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'na (YİBO) öğrencilerin gelmek istemediğini, köylerinin yakınında bulunan Yumaklı Köyü İlköğretim Okulu'na göndermek istediklerini belirtmesi üzerine Vali Karaloğlu, "Her öğrenci velisi torpille öğrencilerini YİBO'lara göndermek istiyor. Senin torpille yapabileceğin bir konuyu devlet size kendisi imkan sağlamış. Bu imkandan faydalanacağınız yerde, ayağınıza gelen imkanı geri tepiyorsunuz. Taşıma gereken yerlerde zaten taşıma yapıyoruz, gerekmeyen yerlerde ise YİBO'lara gönderiyoruz. Eğer YİBO'lara gitmesi gereken öğrencileri YİBO'lara göndermezsek bu okullarımız düşük kapasitede kalacaklar, bu da büyük kayıp ve devlete de yazık olacak" dedi.
Kaymakamlıktan ayrılan Vali Karaloğlu, atıl durumda bulunan ve Kız Teknik Lisesi'ne dönüştürülen Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait binada incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tamir ve tadilatı yapılacak işlerin kaliteli olmasını ve devletin parasının boş yere harcanmamasını isteyen Karaloğlu, öğrencilerin temiz ve iyi bir okulda eğitim görmeleri için de İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır'a talimat verdi. Daha sonra Yumaklı Köyü İlköğretim Okulu'na geçen Vali Karaloğlu, okulda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Köy Muhtarı Yunus Beyzer'in sulama sorunu sıkıntılarının olduğunu belirtmesi üzerine Karaloğlu, beraberindeki İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren'e sorunun çözülmesi konusunda talimat verdi. Karaloğlu, okul çıkışında yanına gelen çocuklara oyuncak ve çikolata dağıttıktan sonra Beydağı Köyü'ne geçti. Karaloğlu, burada muhtar Adil Çobanöz'den köyün sorunlarını dinledi. Çobanöz de Vali Karaloğlu'na, köylerinin içinden geçen sel yatağı üzerine köprü yapılmasını, köy yolunun asfaltlanmasını ve köylerine okul yapılmasını istedi. Karaloğlu, Okulun 2011 yılı yatırım programına alınacağını, köprü ve asfalt yolunun ise bu yıl içerisinde yapılacağını söyledi.
Uluşar Köyü Sağlık Ocağına geçen Vali Karaloğlu, Sağlık Grup Başkanı Dr. İhsan Ceylan'dan bilgi aldı. Vali Karaloğlu, sağlık ocağında görev yapan Dr. Burçin Gönüllü ile sohbet ederek, köyde görev yapmasından memnun olup olmadığını sordu. Dr. Burçin Gönüllü ise Ankaralı olduğunu görev yerinden de memnun olduğunu belirtti. Muhtar Ömer Bilici'den köyün sorunlarını dinleyen Karaloğlu, yeni bir ilköğretim okulu için 2011 programına alınacağını belirtti. Uluşar Köyü'nden ayrılan Vali Karaloğlu, beraberindeki heyetle birlikte yapımı devam eden Sarımemet Barajı inşaatında incelemelerde bulanarak, yetkililer bilgi aldı.