Uçan Baraka, Demiryolunu Ulaşıma Kapattı Kayseri

Kayseri'de şiddetli rüzgar nedeniyle uçan baraka, Kayseri-Sivas demiryoluna düştü.

Kayseri'de şiddetli rüzgar nedeniyle uçan baraka, Kayseri-Sivas demiryoluna düştü. Kayseri'ye gelmekte olan yük treni, baraka vinçle kaldırılıncaya kadar durduruldu.
Edinilen bilgiye göre, Kayseri'nin Argıncık semtinde 9. Cadde üzerinde karpuz satan Gökhan Kurt'a ait 12 metre boyunda 6 metre enindeki baraka, şiddetli rüzgar nedeniyle yerinden sökülerek Kayseri-Sivas demiryolunun üzerine düştü.
Baraka sahibi Gökhan Kurt'un haber vermesi sonucu olay yerine polis, itfaiye ve TCDD yetkilileri geldi. İtfaiye ekiplerinin çağırdığı vinç yardımıyla baraka kaldırılırken, polis ve TCDD ekipleri, Gömeç istasyonundan Kayseri'ye gelmekte olan yük trenini durdurmak için uğraştı.
Üzeri kapanan demiryolunun 1 kilometre ilerisinde önlem alan polis ve TCDD görevlileri, makinist ile irtibat kurup yük trenini durdurdu. Bir süre bekleyen yük treni, yolu kapatan barakanın vinç yardımıyla çekilmesinden sonra Kayseri Garı'na hareket etti.
Karpuz satıcısı Gökhan Kurt, barakanın uçmasına engel olamadığını belirterek, 'Şiddetli bir rüzgar oldu. Baraka yerinden sökülmeye başladı. Uçmaması için asıldım ama gücüm yetmedi. Baraka uçunca hemen polise, itfaiyeye haber verdim. Yük treni durdurulamasaydı büyük bir kaza olabilirdi' dedi.
01.09.2010 17:42:54