Soma İle Newyork Arasında Köprü Kuruluyor

Amerika'nın Newyork eyaleti masa şefi Ally Gündüz, Soma ile Newyork arasında ticari ilişkileri geliştirmek ve ticari bir köprü oluşturmak üzere Manisa'nın Soma ilçesini ziyaret etti.

Ally Gündüz, Soma Kaymakamı Abdulkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, ELİ Müessese Müdürü Haakı Duran, SEAŞ Genel Müdürü Halil Çıtak ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı A. Raif Dikmenoğlu'nu ziyaret etti.
Soma İşadamları Derneği'nin daveti üzerine Soma'ya gelen Newyork masa şefi Ally Gündüz, Soma protokolünü ziyaret etti. Soma İş adamları Derneği yönetimi ile birlikte Kaymakam Abdulkadir Karataş'ı makamında ziyaret eden Ally Gündüz, iş adamları ile görüştükten sonra onların girişimci yapısının kendisini etkilediğini ifade etti. Gündüz, onların yurt dışıyla ticaret yapmaya meyilli ve hatta Newyork'lu gibi olduklarına ve başarılı olacaklarına inandığını söyledi. 10 yıl boyunca İsviçre hükümetine
Newyork'taki konsolosta ticari ateşelik yaptığını ve sonra ABD'de 100 bin üyesi olan Manhattan Ticaret Odası'nın başkanlığını yaptığını belirten Gündüz, aynı zamanda ünlü sanatçı Asım Can Gündüz'ün ablası oluyor.
Gündüz, 2050 yılında Türkiye'nin dünyanın en büyük 5. ekonomisi olacağını belirterek, bundan dolayı stratejik bir yatırım olması için 4 Ekim 2010'da Newyork eyaleti olarak dünyadaki 15 ofisin ardından 16. ofisi de İstanbul'da açacaklarını söyledi.
Gündüz, Soma ile Newyork arasında köprü kurmak ve ilişkileri güçlendirmek amacıyla geldiklerini belirterek, Soma'daki iş adamlarını Newyork'ta yatırım yapmaya teşvik etmek ve onların orada nasıl bir çalışma yapabileceklerini anlatmak olduğunu belirtti.
ANNE VE BABASI TÜRK
Ally Gündüz, anne ve babasının Türk olduğunu, 1950 yıllarında Amerika'ya yerleştiklerini ve vizyon sahibi bir aileye sahip olduklarını söyledi.
Kaymakam Abdulkadir Karataş ise ziyaretlerinden dolayı Ally Gündüz'e ve Soma İş Adamları Derneği yönetimine teşekkür etti ve Soma hatırası olarak madenci heykeli ve Soma'yı anlatan bir kitap hediye etti.
KARDEŞ ŞEHİR OLABİLMEK İÇİN MECLİS'TE ÖNERİ SUNACAĞIZ
Belediye Başkanı Hasan Ergene'yi de makamında ziyaret eden Ally Gündüz ve İş Adamları Derneği yönetimi Somalıların çok sıcakkanlı bir yapıya sahip olduklarını belirtti. Gündüz, Hasan Ergene'ye, kardeş şehir olmalarını önerdi. Hasan Ergene de NewYork ile kardeş şehir olmaktan mutluluk duyacaklarını bildirdi.
(HU-HO-Y)