Hem İgm Üyesi, Hemde Aynı Kurumda İşçi

İşçileri Bakanlığı, Düzce İl Özel İdaresi kadrosunda işçi olarak görünen, aynı zamanda İl Genel Meclisi üyeliği de yapan Muharrem Şen'in bir görevinden feragat etmesi gerektiğine hükmetti.

29 Mart 2009 tarihli mahalli idareler genel seçimlerinde AK Parti'den Kaynaşlı İl Genel Meclisi üyesi olarak seçilen Muharrem Şen'in aynı zamanda İl Özel İdaresi'nde işçi olarak çalıştığı ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Kaynaşlı İlçe Teşkilatı tarafından konuyla ilgili olarak Danıştay 1. Dairesi'ne yapılan başvuru sonuçlandı. İçişleri Bakanlığı kanalıyla gönderilen karar metninde, Muharrem Şen'in aynı kurumda iki görevi birden yürütmesinin mümkün olmadığı kaydedildi.
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan CHP Kaynaşlı İlçe Başkanı Cemal Çapar, karar doğrultusunda meclis üyesi Muharrem Şen'in bir görevinden feragat etmesi gerektiğini ifade ederek, "Biz bunun yanlış olduğunu ve etik olmadığını daha önce de söylemiştik. AK Parti bu yanlıştan dönsün dedik. Öğlene kadar işçi, öğlenden sonra amirsin. Hem işçilikten maaş alacaksın, hem de meclis üyeliğinden komisyon alacaksın. Hangi demokraside, hangi hukuk düzeninde bu mümkündür? Adalet yerini buldu. Biz yasal yollarla yanlışın önüne geçtik. Yanlışa dur demek, adaleti yerine getirmek, yetkilileri uyarmak muhalefetin görevidir. Bu yanlışı bile bile 18 ay devam ettirdiler. İçişleri Bakanlığı'ndan gelen Danıştay kararı böyle bir yönetim anlayışı olamayacağı ve derhal gerekli işlemlerin yapılması yönündedir. İl Genel Meclisi üyesi 2 işten bir tanesini tercih etmek durumundadır" dedi.