Bursa Siyaseti Bir Çınarını Daha Son Yolculuğuna Uğurladı

Bursa siyasetinin önemli isimlerinden 78 yaşındaki Semih Hısımcıl, son yolculuğuna uğurlandı.

Anavatan Partisi'nin Bursa'daki kurucularından olan ve belediye meclis üyeliği ile meclis başkanlığı görevlerinde bulunan Semih Hısımcıl, 92 yaşında hayatını kaybeden arkadaşı İsmet Tavgaç'ın cenaze törenine katıldıktan bir kaç saat sonra hayata veda etti. İftardan sonra gittiği Kültürpark Özgen Çay Bahçesi'nde fenalaşan ve Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 2 çocuk 3 torun sahibi Semih Hısımcıl, doktorların müdahalesine tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
Hısımcıl'ı son yolculuğunda Bursa siyasileri, iş dünyası ile Bursaspor yöneticileri ve sevenleri yalnız bırakmadı. Cenaze Törenine Devlet Bakanı Faruk Çelik'in yanı sıra AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar çok sayıda siyasetçi katıldı. Hısımcıl'ın oğlu Cem Hısımcıl, Ulucami avlusunda taziyeleri kabul ederken, Hısımcıl'ın arkadaşı eski Milli Savunma Bakanı Turhan Tayan, Hısımcıl'ın Bursaspor seveni olduğunu ve eski bakanlardan Turhan Tayan, "Dün kendisi ile birlikte Tavgaç'ın cenaze namazını kıldık. Biz süre sohbet ettik. Ölüm haberini alında çok üzüldüm. Sempatik sevilen bir insandı. İyi Bursa sever ve Bursasporluydu" dedi.
Eski belediye başkanlarından Erdem Saker ise, Hısımcıl'ın hiç bir zaman yüzünün asık olmadığını ve hep güleryüzlü olduğunu ifade ederek, insanların kalbini fetheden bir insanı kaybetmenin acısını yaşadıklarını söyledi. Eski Bursa Vali'si Zekai Gümüşdiş ise, dün Tavgaç'ı bugün de Hısımcıl'ı kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirterek, "Görevi seven insanları kaybetmek, bizleri son derece üzüyor" diye konuştu.
Hısımcıl'ın cenazesi Ulucami'de kılınan cenaze namazının ardından Pınarbaşı Mezarlığı'na defnedildi.