Bursa'nın Siyah İnciri, İngiltere'de haber oldu

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'nin Bursa Siyah İnciri ile ilgili tanıtım atağı devam ediyor. İngiliz Daily Telegraph Gazetesi editörleri

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'nin Bursa Siyah İnciri ile ilgili tanıtım atağı devam ediyor. İngiliz Daily Telegraph Gazetesi editörlerinden Xanthe Clay ve beraberindeki 5 kişilik haber ekibi, Bursa Siyah İnciri'ni haber yaptı.

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salih Çalı, Daily Telegraph Gazetesi haber ekibini Mudanya'daki incir bahçelerinde gezdirdi. Bursa Siyah İnciri'nin tanıtımına yönelik faaliyetleri hakkında açıklama yapan Dr. Çalı, şöyle konuştu: "Yöresel bir çeşit olan bu ürünümüz ile ilgili yoğun bir faaliyet içindeyiz. Bu konuda paneller düzenledik, kitaplar yayınladık, üreticilerin eğitimine yönelik toplantılar gerçekleştirdik. Ayrıca, Bursa Siyah İnciri Çalışma Grubu oluşturduk. Çiftçilerimiz için büyük bir ekonomik değer ifade eden, doğal olarak yetişen ve üretiminde ilaç kullanılmayan Bursa Siyah İnciri'nin tanıtımına yönelik yaptığımız bu çalışma ve İngiltere'de olacak bu yayın sayesinde ihracatımızda önemli artışlar bekliyoruz."