Bakan Atalay, Şehit Aileleri Ve Gazilerle İftar Yaptı

İçişleri Beşir Atalay, seçmen belgelerinin dağıtımının muhtarlar için önemli bir görev olduğunu vurgulayarak, "Bunu bir şekilde ihmal eden , yerine getirmeyen, hele hele kasıtlı şekilde aksatan olursa görevden alırız" dedi

İçişleri Beşir Atalay, seçmen belgelerinin dağıtımının muhtarlar için önemli bir görev olduğunu vurgulayarak, "Bunu bir şekilde ihmal eden , yerine getirmeyen, hele hele kasıtlı şekilde aksatan olursa görevden alırız" dedi.
İçişleri Bakanı Atalay, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gazilere yönelik Dikmen Polisevi'nde verilen iftara katıldı. Kamu Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya'nın da yer aldığı iftar programında bir konuşma yapan Bakan Atalay, şehit yakınlarının ve gazilerin kendilerine emanet olduğunu belirterek, "Devlet olarak bunun farkındayız. Bütün personelimiz ile yalnız
kalmayasınız diye daha örgütlü çalışma yapıyoruz. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmayı kendimize görev biliyoruz" dedi.
Bakan Atalay, şehit yakınları ve gazilerin sorunları ile ilgilenilmesi için irtibat büroları oluşturulduğunu belirterek, her türlü sorunlarında şehit yakınları ve gazilerin bu bürolara başvurmalarını istedi.
Güvenlik görevi yaptıklarına dikkat çeken Bakan Atalay, şehit ya da gazi olmanın bu görevin kaderinde olduğunu vurgulayarak, "Biz dürüstçe görevimizi yapıyoruz. Eğer şehitlik başa gelirse yüce bir mertebedir. Anaların acısını hiç kimse hissedemez ama şehitlik mertebesinin ne kadar yüce olduğunu biliyoruz" diye konuştu.
Basın mensupların bir sorusu üzerine, seçimlerle ilgili vatandaşlık numarası olan bir belgeye ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Atalay, şunları dedi:
"Yüksek Seçim Kurulu karar aldı. Bu nüfus cüzdan sureti de olabilir ama başka bir kimlik belgesi de olabilir. Yani vatandaşlık numaranız olursa kafi, oy bununla kullanılabiliyor. Bir de seçmen belgesi var. Seçmen belgesi oy kullanmak için şart değil. Sandığınız ve binanızı öğrenmeniz için gerekli. Muhtarların dağıtacağı belge budur. Bunun şu ana kadar dağıtılması lazım, cuma günü son gün. Vatandaşlarımızın evinde olması lazım. Eğer ulaşmadıysa muhtarlıklara başvursunlar. Biz bugün tekrar bütün
valilerimizi aradık. Bunu hatırlattık. Onlar da, kaymakamlarla bütün ilçelerle görüşüyorlar ve kaymakamlar muhtarların bu belgelerin gerektiği gibi dağıtıp dağıtmadığını kontrol ediyor. Yarın akşama kadar Türkiye geneli bilgileri bize ulaşacak. Muhtarlarımız için bu önemli bir görevdir. Vatandaşlık görevdir. Vatandaşların oyunu kullanması için önemlidir. Bunu bir şekilde ihmal eden, yerine getirmeyen, hele hele kasıtlı şekilde aksatan olursa görevden alırız. Yani görevden alma yetkisi İçişleri Bakanlığı
yetkisindedir, hemen görevden alırız. Bunun ayrıca başka müeyyidesi de olur. Onun için bizim muhtarlardan ricamız, cuma akşamına kadar ellerindeki belgeleri adreslerine ulaştırsınlar."
Bakan Atalay, iftarda tek tek masaları dolaşarak şehit yakınları ve gazilerle ilgilendi.