Serinlemek için denize giren Azeri genç, boğuldu

Beyoğlu'nda serinlemek için denize giren Azeri uyruklu bir genç boğuldu. Şahısı kurtarmak isteyen arkadaşları denizin dibi bataklık olduğu için ve şah

Beyoğlu'nda serinlemek için denize giren Azeri uyruklu bir genç boğuldu. Şahısı kurtarmak isteyen arkadaşları denizin dibi bataklık olduğu için ve şahsın üzerinde kot pantolon bulunduğu için başarılı olamadı. Olayın görgü tanıkları ise denize girmenin söz konusu sahilde tehlikeli olduğunu ancak önlem alınmadığından yakındı.

Olay, saat 19.00 sıralarında Hasköy İskelesi'nin bulunduğu sahilde meydana geldi.

İddialara göre, arkadaşları ile serinlemek için kot pantolonu ile denize giren Azeri uyruklu Sadık Aliyev (20), bir süre sonra suda çırpınmaya başladı. Aliyev'in boğulmak üzere olduğunu anlayan arkadaşları suya atladı.

Aliyev'i çekerek kurtarmaya çalışan arkadaşı suyun dibi bataklık olduğu için ve şahsın üzerindeki kot pantolonun ağırlık yapması sebebiyle başarılı olamadı. Aliyev, sahilde piknik yapan yüzlerce kişinin gözü önünde sularda kayboldu. Daha sonra olay yerine Deniz Polisi çağırıldı.

Deniz polisleri ve asayiş polisleri Sahil Güvenlik botu ile denizde bir süre inceleme yaptı. Aliyev'in canlı ya da cansız bedenine ulaşamayan ekipler olay yerine dalgıç polisleri çağırdı. Hasköy İskelesi'nden denize giren iki dalgıç polis yaklaşık 1 saat sonra Aliyev'in cansız bedenine ulaştı.

Polislerin denizde arama çalışmaları sürerken bu sırada talihsiz gencin yakınları da olay yerine geldi. Arama çalışmaları sırasında sinir krizi geçiren yakınları, şahsın cesedi bulunduğunda üzüntüden baygınlık geçirdi.

Cesedi iskeleye getiren polisler sağlık ekiplerinin bir süre müdahale etmesinin ardından morga kaldırdı.

VATANDAŞLAR ÖNLEM ALINMAMASINDAN YAKINDI

Olay gerçekleştiği sırada sahilde piknik yapan vatandaşlar, boğulan şahsa yardım etmek istediklerini; ancak başarılı olamadıklarını belirttiler. Söz konusu sahilde denize girmenin sakıncalı olduğunu dile getiren vatandaşlar, bu olaydan sonra yetkililerin önlem almasını istediler.

Şahısı kot pantolonla denize girmemesi için uyardıklarını anlatan bir vatandaş, "50 metre mesafede açılmıştı. Üzerinde kot pantolon vardı, biz girme dedik. Deniz Polisi geldi, 45 dakika sonra geldi, geç kaldı. İki kişi simitle o tarafa doğru gitti, çocuk kaybolmuştu. Polisi aradık, dalgıç falan çağırdık. Burada denize girmek sakıncalı. Tehlikeli olduğu halde giriliyor. Defalarca girdik; ama çok fazla açılmadık. İnşallah bu olaydan sonra önlem alınır, bir daha girilmez. Çocuklar da giriyor burada denize." ifadelerini kullandı.