Polis ve adliye lojmanlarına saldırı

Hakkari Valisi Muammer Türker, polis, adliye, MİT lojmanları ile AK Parti binasına silahlı saldırı yapıldığını belirterek, saldırıda can kaybı yaşanmadığını belirtti.

Bir süre önce Hakkari'den 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin polis kontrol noktası yakınlarında bulunan Helin Vadisi'nde 2'si bayan olmak üzere 4 PKK üyesi öldürülmüştü.

Bugün öğle saatlerinde ise binlerce kişinin katılımı ile PKK üyeleri Keklikpınar mahallesinde toprağa verildi. PKK üyelerinin öldürülmesini protesto eden gruplar 12 değişik mahallede olay çıkardı. Hakkari-Van kara yolunu da trafiğe kapatan gruplara polis gaz bombası ile müdahale etti. Akşam saatlerinde ise PKK üyelerinin öldürülmesini protesto eden gruplar şehirde eş zamanlı olarak havaifişekler attılar. Daha sonra adliye lojmanları ile polis lojmanlarına önce havaifişek atıldığı, sonra buraların silahlarla tarandığı bildirildi.

Silahlı saldırıya güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine Hakkari'de bir anda silah sesleri yankılandı. Saldırganların yakalanmaları için çalışmalar devam ederken Hakkari-Van kara yolundaki Keklikpınar mahallesinde ise polis ile göstericiler arasında olayların devam ettiği belirtildi.

İHA muhabirinin telefonla görüştüğü Hakkari Valisi Muammer Türker, polis, adliye, MİT lojmanları ile AK Parti binasına silahlı saldırı yapıldığını belirterek, saldırıda can kaybının yaşanmadığını belirtti.

Vali Türker, "Polis lojmanlarına havaifişekli saldırı yapıldı. Saldırı sırasında çıkan yangın söndürüldü. Sonra adliye ve polis lojmanlarına bir taciz ateşi olmuş. Ancak can kaybı yok. Saldırganların yakalanması için aramalar sürüyor" dedi.