Mudurnu'nun SBS başarısında büyük artış

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde 3 yıl önce açılan dershane sayesinde ilköğretim 8'inci sınıf öğrencilerinin yüzde 85'i, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuc

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde 3 yıl önce açılan dershane sayesinde ilköğretim 8'inci sınıf öğrencilerinin yüzde 85'i, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonucunda bir okula yerleşmeyi başardı.

Dershane, hayırsever işadamı Süreyya Astarcı ve ailesi ile Mudurnu Kaymakamlığı'nın katkılarıyla 3 yıl önce Mudurnu Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açıldı. Dershane idarecisi Erhan Koçpınar ve 7 öğretmenin özverili çalışmaları sonucu SBS'ye giren öğrencilerin başarısında büyük bir artış oldu. SBS'de başarılı olan öğrencilere aileleri ile birlikte Mudurnu Keyvanlar Konağı bahçesinde bir yemek verildi. Yemeğe, Mudurnu Kaymakamı Alp Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fuat Gürleyen, hayırsever işadamı Süreyya Astarcı, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Dershane idarecisi Erhan Koçpınar, yaptığı konuşmada başarı hakkında bilgi verdi. Koçpınar, Mudurnu ilçesinde 5 yıl önce Anadolu Lisesi ve üzeri liselerini kazanan öğrenci sayısı 3 veya 4 civarında olduğunu, şuan ise bu rakamın 30'u aştığını kaydetti. Koçpınar, "Bu başarıda aile, okul ve SBS kursunun birbirleri ile iletişim kurmasıyla gerçekleşmiştir." dedi.

Hayırsever işadamı Süreyya Astarcı da başarı haberini aldığında çok mutlu olduğunu ifade etti. Mutluluktan söyleyecek kelime bulamadığına vurgu yapan Astarcı, "İnşallah bu çocuklarımızın üniversiteyi bitirdiklerini de görürüz. İnşallah gelecekteki başarılarını da buralarda hep birlikte kutlamak nasip olur." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Müdürü Fuat Gürleyen ise kursu planlayanların çocuklar üzerinde çok büyük emekleri olduğunu belirterek, başarıyı tebrik etti.

Mudurnu Kaymakamı Alp Arslan da işadamı Süreyya Astarcı'ya katkılarından dolayı teşekkür etti. Arslan, "Başarının devam etmesi için bundan sonrada hayırsever işadamı katkısını sürdürürse bizde elimizden gelen desteği vererek bu kursumuz devam edecek." diye konuştu. Başaralı 74 öğrenciye çeşitli hediyeler verildi.