Osmangazi Belediyesi Tarihi Yapıları Ayağa Kaldırıyor

Bursa'da, turistlerin önemli uğrak yerleri olan Koza Han ve çarşı bölgesindeki esnafla bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihi yapıları ayağa kaldırarak, turizmi canlandırmayı hedeflediklerini söyledi

Osmangazi Belediyesi Tarihi Yapıları Ayağa Kaldırıyor
Bursa'da, turistlerin önemli uğrak yerleri olan Koza Han ve çarşı bölgesindeki esnafla bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihi yapıları ayağa kaldırarak, turizmi canlandırmayı hedeflediklerini söyledi.
Başkan Mustafa Dündar, İç Kozahan'ın restorasyonunu tamamlayarak, hizmete sunan Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıya, Başkan Dündar'ın yanı sıra BESOB Başkanı Arif Tak, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Refik Özen, BESOB'a bağlı oda başkanları ve çok sayıda esnaf katıldı. Dündar, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmak için başlattıkları çalışmalara, esnafın da büyük destek verdiğini belirterek, İç Kozahan'daki restorasyon çalışmalarını üstlenen BESOB üyelerine teşekkür etti.
Bursa'da turizmin gelişmesi için belediyelerin yanı sıra sivil toplum örgütlerine, esnafa ve Bursalılar'a büyük sorumluluk düştüğünü belirten Dündar, "Bursa ve özellikle Osmangazi ilçesinde tarihi ve kültürel yapılarımız oldukça fazla. Kentimize gelen turistlerin gezip görebilecekleri tarihi yapıları aslına uygun şekilde restore ederek, turist sayısının artmasını da sağlamış oluyoruz. Restorasyon çalışmalarıyla hem turizme katkıda bulunmuş oluyoruz, hem kent ekonomisini canlandırarak esnafa da destek oluyoruz. Bu açıdan tarihi ve kültürel yapıları ayağa kaldırarak, turizmi canlandırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
BESOB Başkanı Arif Tak, Dündar'a esnafa verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Yapılan yatırımların ekmeğini turizminden kazanan esnafa destek verdiğini kaydeden Tak, "Bursa'da turizmi canlandıran çalışmalar yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, esnafa da büyük destek vermiş oluyor. Bizlerde elimizdeki imkanlarla turizm konusunda önemli çalışmalar yürütüyoruz. İç Kozahan'daki dükkanları ve çevre düzenlemesini 4 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. Restorasyon çalışması toplam 800 bin TL'ye mal oldu. Buradaki 17 dükkanı BESOB olarak 20 yıl süresince esnafımıza kiralayacağız. Osmangazi Belediyesi'nin vermiş olduğu destekle çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz " diye konuştu.
Esnafla birlikte İç Kozahan'ı gezen Dündar'a oda başkanları tarafından çeşitli hediyeler de verildi.