Amasya Belediyesi Araç Filosunu 40 Araçla Güçlendirdi

Amasya Belediyesi araç filosuna 40 araç takviye edildi.

Amasya Belediyesi Araç Filosunu 40 Araçla Güçlendirdi
2 adet kepçe, 3 adet itfaiye arazözü, 4 adet damperli kamyonun da aralarında yer aldığı yaklaşık 2,5 milyon TL'ye mal olan 32 adet aracın yanı sıra Avrupa Birliği'nden alınan hibe yardımıyla temin edilen 8 adet çöp aracıyla birlikte 40 adet aracın araç filosuna dâhil edildiğini belirten Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, yeni araçlarla birlikte araç sayısının 110'e ulaştığını dile getirdi.
Belediyecilikte araç ve gereçlerin önemini bildiklerini belirten Başkan Özdemir, "Ekipman, alet ve cihazlar ne kadar güçlüyse, o şehirde verilen hizmetlerin kalitesi o kadar gelişmiş demektir. Bizler göreve geldiğimiz andan itibaren 40 araç aldık. Bu araçları almamızdaki önceliğimiz belediye hizmetlerinin daha seri ve düzenli şekilde yürütülmesi ve en önemlisi mevcuttaki araçlarımızın yaş haddinden dolayı belediye bütçesine yük olması. Eski model araçların yedek parça ve bakım ücretlerini dikkate aldığımızda şehrimize ve belediyeye çok zarar verdiğini gördük" diye konuştu.
Araçlar, Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir ve belediye yöneticilerinin de katıldığı törende kurban kesilmesinin ardından hizmete girdi.
Başkan Özdemir, kesilen kurbanın kanını araçlara sürdü.