Şahinbey'de Öğrencilere Diş Sağlığı Semineri

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren Mimar Sinan Gençlik Merkezinde eğitim alan öğrencilere Ortodontist Uzman Dr

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren Mimar Sinan Gençlik Merkezinde eğitim alan öğrencilere Ortodontist Uzman Dr. M. Yücel Özbaş tarafından "Ağız ve Diş Sağlığı" konulu seminer verildi.
Mimar Sinan Gençlik Merkezi salonunda SBS kursuna katılan öğrencilerle bir araya gelen Dr. M. Yücel Özbaş, dişler ve diş yapıları, diş ve diş eti hastalıkları, tedavi yöntemleri, ağız ve diş bakımı gibi konuları ele aldığı seminerde, öğrencilerin yaşlarına uygun, kolay anlaşılabilir ve ilginç resimler eşliğinde eğitici ve aydınlatıcı açıklamalar yaptı. Ağız ve diş sağlığının ve ağız hijyeninin önemini vurgulayan Özbaş, seminerde, günde 2 kez dişlerin mutlaka fırçalanması, 6 ayda bir düzenli diş hekimi
kontrolü, şekerli ve asitli gıdalardan mümkün olduğunca uzak durulması, flüorürlü diş macunlarının tercih edilmesi gibi dişe dokunur tavsiyelerde bulundu.
Dişlerdeki çapraşıklıkların ortodontik tedaviyle küçük yaşlarda daha kısa zamanda düzeltilebileceğini belirten, Dr. M. Yücel Özbaş, gelişen teknik ve teknoloji sayesinde diş tedavilerinin eskisi gibi zor ve acı verici olmaktan çıktığını söyleyerek diş hekimi fobisinin gereksiz olduğunu vurguladı.