Şahinbey Belediyesi engelli vatandaşlara akülü sandalye hediye etti

Şahinbey Kaymakamlığı ve Şahinbey Belediyesi iş birliği ile 85 vatandaşa tekerlekli sandalye verildi. Şahinbey Belediyesi 45 adet akülü, 40 adet manue

Şahinbey Kaymakamlığı ve Şahinbey Belediyesi iş birliği ile 85 vatandaşa tekerlekli sandalye verildi. Şahinbey Belediyesi 45 adet akülü, 40 adet manuel olmak üzere toplam 85 adet tekerlekli sandalyeyi düzenlediği bir törenle bedensel engelli vatandaşlara teslim etti.

Şahinbey Belediye binası önünde düzenlenen törene Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Özlem Müftüoğlu, Halil Mazıcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Osman Toprak, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulisi Kalender, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı Ökkeş Titiz, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, tekerlekli araçlar sayesinde engelli vatandaşların kimseden destek almadan rahat bir şekilde şehir merkezinde dolaşabildiğini söyledi. Engelli vatandaşlara sadece sandalye vermenin yetmeyeceğini, bu araçlarını rahat kullanım için uygun çevre koşullarının da gerekli olduğunu vurgulayan Tahmazoğlu, "Bunun için Şahinbey Belediyesi olarak ilçemizdeki kaldırımların, parkların, taziye evi, sosyal tesis gibi hizmet binalarımızı engelli vatandaşlarımızın da rahat şekilde kullanmalarını sağlayacak şekilde tasarlıyoruz. Hatta bu konuda biraz daha ileri giderek Tekerlekli sandalye ile uygulamalı kaldırım çalışmaları yapıyoruz. Kaldırım işinde çalışan her ekibimiz yapım aşamasında tekerlekli sandalye ile kaldırımın rahat kullanılabilirliğini test ediyor. Kaldırım çalışmalarımızı bu doğrultuda iyileştiriyoruz." dedi.

Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar son dönemlerde yasalarda yapılan değişikliklerle engelli vatandaşların mutlu günlere kavuştuğunu söyledi. Çınar, "Tüm çalışmalarımızı Şahinbey Belediyesi ile işbirliği içinde yapıyoruz. Çünkü böylelikle zamanı iyi kullanıyoruz. Bu birliktelik kurumların birbirleriyle işbirliği içinde ne kadar güzel çalışmalar yapıldığını gösteriyor." şeklinde konuştu.

AK Parti Gaziantep milletvekilleri Özlem Müftüoğlu ve Halil Mazıcıoğlu, böyle güzel bir tabloyu oluşturan Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ettiler.