Dpü Besyo Sınavlarında Panter Kaleciler İzleyenleri Büyüledi

Türkiye'nin değişik illerinden Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi olabilmek ve hayallerini süsleyen bölüme girebilmek için gelen adaylar, Germiyan Yerleşkesi spor tesislerinde yapılan özel yetenek sınavında tüm yeteneklerini göstermek için büyük çaba sarf ettiler

Dpü Besyo Sınavlarında Panter Kaleciler İzleyenleri Büyüledi
Türkiye'nin değişik illerinden Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi olabilmek ve hayallerini süsleyen bölüme girebilmek için gelen adaylar, Germiyan Yerleşkesi spor tesislerinde yapılan özel yetenek sınavında tüm yeteneklerini göstermek için büyük çaba sarf ettiler.
856 adayın başvurduğu sınavlarda en yoğun başvuru futbol anadalında oldu. Futbol anadalında bayanlarda 16 oyuncu, 5 kaleci, erkeklerde 35 kaleci, 326 oyuncu olmak üzere toplam 382 sporcu katıldı.
Sabah 9.00'da başlayan sınavlarda DPÜ BESYO öğrencisi olabilmek için futbol anadalında başvuran 382 aday çeşitli istasyonlarda başarı olmak için ter döktü ve ellerinden gelen performanslarını sergilediler.
Sabah başlayan futbol anadalı sınavları öğleden sonrada devam etti.
Akşamüzeri Germiyan Yerleşkesi Futbol Sahasında yapılan kaleci özel yetenek sınavlarında ise kaleci adayların atılan şutları çok başarılı bir şekilde kurtarışları izleyenleri adeta büyüledi.
Sınava kaleci olarak giren adayların panter kurtarışları izleyenlerden sık sık alkış aldı.
Öğrenciler, başarı puanlarını salona yansıtılan ekrandan anında öğrendiler. Sınavda başarılı olamayan öğrenciler üzüntülü bir şekilde salondan ayrılırken, başarılı öğrenciler sevinçlerini arkadaş ve yakınlarıyla paylaştılar.
Sınava İzmir'den gelerek futbol anadalında kaleci olarak giren Sedat adlı öğrenci, DPÜ BESYO sınavlarının herkesin gözü önünde objektif bir biçimde yapıldığını, BESYO özel yetenek sınavlarına Kütahya'yı sevdiği, DPÜ BESYO'yu beğendiği ve hayali olan BESYO'da öğrenci olabilmek için geldiğini belirterek, sınavlara 3 aydan beri hazırlandığını ve başarılı olmayı umduğunu söyledi.