Biçerdöverler Feke-Kozan yolunda tehlike saçıyor

İç Anadolu Bölgesi'nde, hasat sezonu başlamasıyla Kayseri, Sivas gibi illere giden Kozanlı biçerdöverciler, dönüş yolu olarak tercih ettikleri Feke-Ko

İç Anadolu Bölgesi'nde, hasat sezonu başlamasıyla Kayseri, Sivas gibi illere giden Kozanlı biçerdöverciler, dönüş yolu olarak tercih ettikleri Feke-Kozan yolunda zaman zaman trafiği tehlikeye düşürüyor.

Yolun dar ve çok virajlı olması nedeniyle sollama yapamayan ve biçerdöverlerin arkasında konvoy oluşturan araç sürücüleri çileden çıkıyor.

Feke-Kozan karayolunda seyir halinde olan traktör ve biçerdöverlerin denetlenmesi gerektiğini belirten araç sürücüleri. "İki şeridi kaplayan biçerdöverler tüm sürücüleri tehlikeye düşürüyor. Özellikle Horzum-Feke arasındaki dar ve virajlı bölgelerde önemli ölçüde tehlike arz ediyor. Zaman zaman devrilen veya kontrolden çıkan biçerdöverler, seyir halindeki araçları ve içindeki insanları da tehdit ediyor." diye konuştu.

Uzmanlar, Trafik Kanunu'na göre traktör kullanıcılarının F, biçerdöver kullanıcılarının G sınıfı sürücü belgesine sahip olması gerektiğini belirtti. Traktör ve biçerdöverin şehir içi ve şehir dışı azami hızının 20 km/saat olması gerektiğini hatırlatan uzmanlar, biçerdöverlerin de traktörler gibi kolayca devrilebileceğini, bu nedenle yavaş kullanılması ve fark edilebilir şekilde sinyalizasyonlarının yanması gerektiği konusunda sürücüleri uyardı.

Geçtiğimiz günlerde Kozan'a bağlı Düzağaç köyü yakınlarında gece Kayseri'den gelen ve üzerinde üç kişinin bulunduğu biçerdöver uçuruma yuvarlanmış ve biri ağır üç kişi yaralanmıştı.