Beşiktaş ve Galatasaray Avrupa turunda

UEFA Avrupa Ligi üçüncü ön eleme turunda rövanş maçlarına Galatasaray ve Beşiktaş mutlak galibiyet için oynayacak. Galatasaray 2-2 berabere kaldığı OFK ile Belgrad'da Beşiktaş 1-1'in rövanşında Viktoria Plzen ile İstanbul'da karşılaşacak.

Beşiktaş ve Galatasaray Avrupa turunda
Galatasaray ilk maçta 2-2 berabere kaldığı OFK ile Belgrad'da karşı karşıya gelirken, Beşiktaş 1-1'in rövanşında Viktoria Plzen'i konuk edecek.

Sarı-kırmızılı takımda sakatlıkları bulunan Milan Baros ve Aydın Yılmaz ile takımdan gönderilmesi gündemde olan Brezilyalı Elano Belgrad'a götürülmedi.

Bir süredir tedavisi süren Gökhan Zan ve hafta içinde sakatlık geçiren Arnavut orta saha oyuncusu Lorik Cana forma giyebilecek.

Teknik direktör Frank Rijkaard, 2-0 öne geçmelerine rağmen kazanamadıkları ilk maçı telafi edeceklerini belirterek, "buradan iyi bir sonuçla ayrılacağız. Nasıl oynamamız gerekiyorsa öyle oynayacağız" dedi.

Galatasaray, her türlü galibiyetin yanı sıra, 2-2'nin üstündeki gollü beraberliklerde turu geçen taraf olacak.

Belgrad'daki Omladinski Stadı'nda saat 18.00'de başlayacak maçı İsveçli Daniel Stalhammar yönetecek.

Beşiktaş'ta Sivok, Guti yok

Beşiktaş'ta ligin ilk yarısını kapatan Tomas Sivok'un yanı sıra sakatlıkları bulunan Rüşrü Reçber, Yusuf Şimşek ve Rıdvan Şimşek forma giyemeyecek.

Siyah-beyazlı kulübün flaş transferi Guti ismi UEFA'ya bildirilmediği için takımdaki yerini alamayacak.

Teknik direktör Bernd Schuster, "Çek takımı bize ilk maçta hatalarımızı gösterdi. Biz de bunlar üzerine çalıştık. Bu maçta çok farklı bir Beşiktaş izleyeceksiniz" dedi.

Deplasmandaki ilk maçta rakibiyle 1-1 berabere kalan Beşiktaş, her türlü galibiyetin yanı sıra, 0-0 beraberlikte de de turu geçecek. 1-1'in dışındaki gollü beraberliklerde Viktoria Plzen play-off turuna kalacak.

İnönü Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak maçı Belçikalı Jerome Efong Nzolo yönetecek. Karşılaşma Futbol Smart'tan naklen yayınlanacak.