Belediye Başkanı Civelek: İskenderun ekonomisi limana bağlı

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, şehrin en büyük sorununun işsizlik olduğunu söyledi. Civelek, şehrin sanayi kenti olduğunu ancak, işsizliğ

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, şehrin en büyük sorununun işsizlik olduğunu söyledi. Civelek, şehrin sanayi kenti olduğunu ancak, işsizliğin önlenmesi için limanın mutlaka çalıştırılması gerektiğini ifade etti.

İskenderun su ve çöp sorununu bitmek üzere olduklarını kaydeden Başkan Civelek, 20 yıldır tepe mahallelerine verilmeyen hizmetleri götürdükleri kaydetti.Belediyede basın mensupları ile bir araya gelen ve iki yılın değerlendirmesini yapan Başkan Civelek, şehrin sanayi kenti olduğunu ancak, işsizliğin önlenmesi için limanın mutlaka çalıştırılması gerektiğini ifade etti. İskenderun Limanı körfez savaşından bu yana çalışmadığını aktaran Civelek, limanın aktif bir şekilde çalıştırılması gerektiğini vurguladı.İlçenin en büyük sorunları arasında gösterilen su ve çöp meselesini çözmek üzere olduklarına işaret eden Başkan Civelek, "Belediye olarak altyapı, asfaltlama çalışmalarımız devam ediyor. İskenderun'u daha modern bir şehir haline getirmek için çaba sarf ediyoruz. İskenderun sahilinde eksikliği hissedilen iskelenin yapılması için girişimlerimiz sürüyor. Atatürk anıtının hemen arkasına 150 metre uzunluğunda 15 metre eninde iskele yapılacak. Aslantaş barajından getirilecek su ile şehrin 50 yıllık su ihtiyacını gidermeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu.