Bakan Günay, Manavgat'taki Tecavüz Olayını Değerlendirdi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Manavgat'ta Alman turist C

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Manavgat'ta Alman turist C.T.'nin tecavüze uğramasıyla ilgili olarak, "Bu artık bireysel hale indi. Bu sadece turistlerle ilgili değil, insanlar arasında sevimsiz olaylar olabiliyor" dedi.
Bakan Günay, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Edirne'ye geldi. Sabah kahvaltısını Meriç Nehri kenarındaki polis bahçesinde yapan Günay, Edirne Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Gökhan Sözen'den bilgi aldı. Valilikte açıklama yapan ve gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Günay, "Geçen yıl hem ekonomik kriz hem de bu salgın hastalıklar vardı. Dünyada önde gelen 10 turizm ülkesinden birisiyiz. Geçen yıl bu önde gelen 10 turizm ülkesinden 9'u yılı eksi ile kapattı. Yani bir önceki yıla göre
gelenlerin sayısı azaldı. Sadece Türkiye, Allah'a şükürler olsun. Tabii ki turizmci arkadaşlarımın emeklerine de teşekkür ederim. Sadece Türkiye yılı 2.8 artı ile kapattı. 26 milyondan 27 milyona çıktı. Geçen yıl, bu yıl ekonomik krizin izleri dünyada biraz daha azalmaya ve normalleşmeye gidiyor. Biz yine dünya ortalamasının üzerindeyiz. İlk 6 ayın sonuçları itibarıyla 9.4 civarında, yüzde 10 civarında artıdayız" diye konuştu.
İsrail ile ilişkilerin gerilmesinin turizme etkisi konusunda açıklamalarda bulunan Bakan Günay, "İsrail ile ilişkilerde bir azalma var. Geçen yıldan bu yana sürüyor. İsrail'den 400 bin civarında gelen vardı ve İsrail'den gelenler için Türkiye en yakın, en kolay ve en kaliteli destinasyon idi. Biraz İsrail hükümeti, bu hükümetler arasındaki siyasi gerginlik, halklar arasında hiçbir gerginlik yok. Bizim hiçbir halka sorunumuz yok çünkü. Hükümetler arasındaki siyasi gerginlikten sonra Türkiye'ye ambargo
koymaya çalışmıştı. Fakat İsrail halkının Türkiye'ye dönük talebi arttığı için geçenlerde bu ambargoyu kaldırmak ihtiyacı hissettiler. Ben yakın bir vadede yine İsrail'den çok sayıda dostumuzun ülkemize geleceğini düşünüyorum. Türkiye dünyanın her yanından gelenler için hiç ayrımsız, emin, rahat, güzel, kolay, yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı bir turizm ülkesidir."
Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kumköy tatil beldesinde, Alman uyruklu C.T.'nin 6 kişinin tecavüzüne uğradığı yönündeki iddialarla ilgili bir soruya ise Bakan Günay, "Eskiden her turizm mevsiminde bu tür haberler gazetelerin birinci sayfasını süslerdi. Son derece bireysel hale indi. Bu turistlerle ilgili değil, insanlar arasında sevimsiz olaylar olabiliyor. Anında bu tür olaylara müdahale ediyoruz. Ama bunlar artık teker teker parmakla sayılabilecek kadar azaldı. Azalması konusunda Türkiye
turizmcileri gereken dikkati gösteriyor ve biz de gerekeni yapmaya çalışıyoruz. Bu tür herhangi bir olay olduğunda kaza veya bunun gibi arkadaşlarımız müdahale edip her türlü telafi imkanlarını uygulamaya, harekete geçirmeye çalışıyor. Ama tabii ki olmamasını temenni ederim" yanıtını verdi.
Bakan Günay, valilik ziyaretinden sonra AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada Anayasa değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Günay, "Dünyada nerede meclis kararları üzerinde denetim yetkisi olan yüksek mahkeme varsa meclis oraya üye seçer. 1961 Anayasası'nda Meclis Anayasa Mahkemesi'ne 3 üye değil, 5 üye seçiyordu. Size örnek veriyorum. Daha sonra Anayasa Mahkemesi Başkanı olan Yekta Güngör Özden, Meclis tarafından seçildi ve şu anda hayır kampanyası yapan arkadaşlarımızın bazıları o
seçimde oy kullandılar. 1982 Anayasası'nda, 'Darbe yapanlar hakkında herhangi bir şikayet, takibat yapılamaz' maddesi vardı, bunları kaldırıyoruz. Yunanistan darbe yapanları 30 sene hapis yatırdı. Şili darbe yapanları dünyanın dört bir yanında soruşturdu. General Pinoşe yargılanmamak için bunak raporu aldı. 12 Eylül'de bu milletin ensesinde boza pişirenler hayır diyecek, benim milletim de hayır diyecek, böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir şey olursa Türkiye aklını kaybetmiştir" ifadelerini kullandı.
Selimiye Camii'nde de incelemelerde bulunan Günay, burada caminin ses akustiğini görmek için okunan ezanı dinledi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Beyazıt Külliyesi Sağlık Müzesi'ni ziyaret ettikten sonra Uzunköprü ve Keşan'a gitmek üzere Edirne'den ayrıldı.