Yaban Hayvanları Koruma Faaliyetleri Sürüyor

İl Çevre Orman Müdürlüğü tarafından av ve yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamlarının korunmasına ilişkin faaliyetlerin sürdüğü bildirildi.

Av ve yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamları ile birlikte korunmalarını, geliştirilmelerini, avlanmalarının kontrol altına alınmasını, avcılığın düzenlenmesini ve av kaynaklarının milli ekonomi açısından faydalı olacak şekilde değerlendirilmesini sağlamak amacıyla, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu çerçevesinde Çevre ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Av Koruma ve Kontrol ekibince, Kayseri genelinde koruma kontrol faaliyetlerinin hassasiyetle devam edeceği belirtildi.
Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bu kapsamda, İl Müdürlüğü Av Koruma ve Kontrol ekiplerince 23 Temmuz 2010 tarihinde Pınarbaşı ilçesi Yahyabey Köyü'nde yapılan denetimler esnasında Şahin avladıkları tespit edilen 2 kişinin, avlamakta kullanılan 18 adet güvercin ile birlikte yakalandığı bildirildi. Yakalan bu kişilere bin 940 TL idari para cezası ile ele geçirilen 18 adet güvercin için 7 bin 200 TL tazminat cezası uygulandığı söylendi.