Siirt Belediye Meclisi Ağustos Ayı Çalışmalarına Başladı

Siirt Belediye Meclis üyeleri Belediye Başkanı Selim Sadak başkanlığında 5 gün sürecek olan Ağustos ayı meclis toplantılarına başlandı.

Belediye Başkanı Selim Sadak açılış konuşmasında il dışında olduğu 3 gün içerisinde İstanbul, Ankara ve Diyarbakır illerinde yaptığı temaslar hakkında belediye meclis üyelerini bilgilendirdi. Belediye bünyesinde yürütülen beton parke döşemesi, asfalt yapımı, şehir temizliği, içme suyu, park ve bahçelerin son durumu hakkında meclisi bilgilendiren Sadak, İmar Müdürlüğü'ne yeni atanan Mimar Mehmet Emin Akkaş, İnşaat Mühendisi Mustafa Adsay, Şehir Planlamacısı Kemal Polat, Harita Mühendisi Cahit Öner ve
halen İmar Müdürlüğü'ne vekaleten bakan Sabri Özdemir'den oluşan yeni imar ekibini Belediye Meclis üyelerine tanıttı. İmar alanında Siirt'te yeni bir dönemin başladığını ifade eden Belediye Başkanı Sadak, imar alanında bugüne kadar yaşanan eksikliklerin giderilmesi için gereken tedbirlerin alındığını ve bundan sonra çarpık kentleşmeye, haksız kazanca göz yummayacaklarını söyleyerek, "Çünkü yeni oluşturduğumuz imar kadrosu şehrimizi çağdaş şehirler standardına getirebilecek kapasitededir" dedi.
Ağustos ayı Belediye Meclis toplantısında meclis üyelerine yönelik kısa bir konuşma yapan Mimar Mehmet Emin Akkaş konuşmasında, geldiği günden beri sabırla şehri tanımaya çabaladığını dile getirdi. Akkaş, daha önceki Mardin tecrübelerime dayanarak, "Siirt'in sosyal yapısının kozmopolit olması bir dezavantaj değildir, yeter ki imar konusunda adaleti eşit dağıtalım" ifadelerini kullandı.