Rusya - Fildişi Sahili maçı ardından
2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda C Grubu'nda oynanan Rusya - Fildişi Sahili maçının ardından iki takım antrenörleri ve oyuncuları açıklamalarda bulundu
Rusya Baş Antrenörü David Blatt karşılaşmayla ilgili olarak, normalde yenildiklerinde rakip takımı tebrik etmeleri gerekirken bugün galip geldikleri halde rakiplerini tebrik etmek istediğini söyledi. Kendisinin antrenörlüğünü yapacağı son Rusya takımı olduğunu dile getiren Blatt, ''Takımımız artık eskisi kadar güçlü değil. Ana oyuncularımızdan çoğu burada değil. Burada olanların en iyisi ise sakatlığından dolayı oynayamıyor. Burada mücadele eden oyuncularımı takdir ediyorum. Madalya kazanacak seviyede bir takımımız yok. Ama savaşacak ve evde izleyenleri gururlandıracak bir takımımız var.'' dedi.
Fildişi Sahili Baş Antrenörü Randoald Dessarzin de karşılaşmayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Gerçekten zorlu bir mücadeleydi. Oyunun bazı bölümlerinde sorunlarımızı çözmüş olsak da galibiyeti elde edemedik. Aslında maçın sonunda kazanma fırsatını elimize geçirmiş olsak da Rusya serbest atış çizgisinden hiç kaçırmayarak, bu şansı elimizden aldı. Bugün Rusya'ya çok fazla ikinci şans atışı verdik." ifadelerini kullandı.
Rusya maçının oldukça zorlu geçtiğini kaydeden Brice Assie ise, Rusya'nın bir ara farkı açsa da geri dönmeyi başardıklarını, karşılaşmanın son dakikalarında kazanma şansını elde ettiklerini ancak galibiyete ulaşamadıklarını belirtti.
Rusya'da Timofey Mozkov'da, "Bizim için zorlu bir karşılaşmaydı. İyi savunma yaptık. Bu karşılaşma için hazırdık ve ayrıca bugün bir takım oyunu sergiledik" şeklinde konuştu.
