Kars Belediyesi Bünyesinde Gıda Bankası Oluşturuldu

Kars Belediye Başkanlığı tarafından kurulan Gıda Bankası mübarek ramazan ayında dar gelirli vatandaşları sevindirdi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, seçim çalışmalarında verdiği vaatleri tek tek yerine getiriyor. Başkan Bozkuş, seçim çalışmalarında ziyaret ettiği mahallelerde maddi durumu iyi olmayan ve dar gelirli vatandaşlar ile konuşmuş ve Belediye Başkanlığı görevine geldiği takdirde gıda bankası kurarak, yoksul vatandaşların buradan yaralanmasını sağlayacağını söylemişti.
Başkan Nevzat Bozkuş, Belediye bünyesinde kurduğu gıda bankasında dar gelirli vatandaşlarının gıda ihtiyaçlarını karşılamaya başladı. Ramazan ayı dolayısıyla vatandaşların evlerine kadar giderek gıda paketlerini veren Başkan Bozkuş, vatandaşlar ile sohbet ederek durumları hakkında da bilgiler alıyor.
Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, mübarek ramazan ayında bütün vatandaşların evlerinde sıcak çorba kaynamasını istediklerini söyledi. Başkan Bozkuş; "Biz belediye bünyesinde 'Gıda Bankası' kurduk. Böylece alım gücü olmayan, yaşlı, kimsesiz vatandaşlarımıza gıda yardımı yapmak istedik. En azından bu insanların mağduriyetini bir nispette olsa giderdiğimizi düşünüyorum. 'Komşusu açken, tok yatan bizden değil' sözünden de yola çıkarak bu tür yardımları yapmaya devam edeceğiz" dedi.
GIDA BANKASI'NDAN AYLIK RUTİN YARDIMLAR YAPILACAK
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Gıda Bankası'ndan bir kereye mahsus değil, sürekli yardım yapılacağını belirtti.
Başkan Bozkuş; "Yardımsever işadamlarımızın katkılarıyla Gıda Bankamız her geçen gün biraz daha güçleniyor. Buradaki amaç yoksul vatandaşları rencide etmeden, onurlarını kırmadan sessizce evlerine kadar giderek yetkili personelimiz tarafından verilmesi sağlamak. Bunda da başarılı olduk arkadaşlarımız tespit edilen vatandaşların kapılarına kadar giderek yardım paketlerini veriyor. Ben aday olarken bu tür projeler gerçekleştireceğimi söylemiştim. İşte verdiğim sözlerden birisi de buydu ve sözümüzü tutarak bu projeyi hayata geçirdik. Biz vatandaşlarımız ne taahhüt ettiysek hepsini yerine getireceğiz. Biz Kars'ı Kars yapmak için göreve talip olduk" diye konuştu.
Kars Belediye Başkanlığı'nca maddi durumu iyi olmayan ve yardıma muhtaç bin 200 aile tespit edildi. Bin 200 aileden 835'ine gıda yardımı yapıldı.
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, yapılan yardımları bizzat takip ediyor. Başkanın kendi eliyle dağıttığı paketleri alan vatandaşların mutlulukları görülmeye değerdi.
Kars Belediye Başkanlığı bünyesinde açılan 'Gıda Bankası'nda bun tür yardımların aylık olarak devam edeceği kaydedildi.
Gıda Bankası'na Karslı yardımseverlerde destek veriyor.