İzmir'de Zafer Bayramı kutlamaları başladı

İzmir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88. yıldönümü kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. Vali Mustafa Ca

İzmir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88. yıldönümü kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. Vali Mustafa Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler'in çelenk koymasının ardından törene katılanlar, saygı duruşunda bulunarak İstiklâl Marşı okudu.

Daha sonra Orgeneral Taşdeler, anıt şeref defterini imzaladı. Taşdeler, deftere şunları yazdı: "Ulu Önderimiz, Ebedi Başkomutanımız, Aziz Atatürk, önderliğinde yürüttüğümüz İstiklâl Savaşımız'ın son safhasında, başkomutanı olduğun kahraman ordumuzla 26 Ağustos 1922'de Afyon'da başlattığın, planlaması ve yönetimiyle bir deha şaheseri olarak dünya harp tarihine geçen Büyük Taarruz'un 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da ulaştığı muhteşem zaferin 88. yıldönümünü, bu zaferin devamında 9 Eylül'de kurtardığın güzel İzmirimiz'de gurur, coşku ve heyacan içinde kutluyoruz."